De europæiske ledere var enten tavse eller havde meget lidt sige ved ankomsten til topmødet om topposterne i Bruxelles. Finlands premierminister Stubb var dog frisk med meldingen om, at han ville sætte sine penge på Tusk og Mogherini på de to topposter.

Alles øjne var rettet mod Polens premierminister Donald Tusk og Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ved ankomsten til topmødet i Bruxelles, hvor topposterne som formand for Det Europæiske Råd og EUs udenrigschef skal besættes.

Flere socialdemokratiske ledere sagde, at Italiens udenrigsminister Federica Mogherini vil være god som udenrigschef, og da den post ventes at gå til netop en socialdemokrat peger meget fortsat på, at Mogherini får den post.

Lidt større usikkerhed er der omkring posten som formand for Rådet. Den polske favorit Donald Tusk smilede, men sagde ikke ét ord ved ankomsten, mens de flestes hovedoutsider i Bruxelles i form af Helle Thorning-Schmidt gentog igen-igen - vi nærmer os 100 gange - at hun ikke er kandidat.

Den danske statsminister sagde også, at hun glædede sig til, at EU fandt den nye formand, som skal være en samlende figur, og at det blev "overstået".

Med andre ord er der fortsat ingen officielle kandidater til det vigtige job.

Finlands nye premierminister Alexander Stubb kom med den mest friske kommentar, da han sagde, at han normal ikke spiller, men at han ville sætte sine penge på Tusk-Mogherini. Han tilføjede dog, at de nordiske heller aldrig har haft en toppost på spørgsmålet om, hvorvidt de central- og østeuropæiske lande skal have den ene toppost.

Tysklands kansler Merkel gjorde heller ikke offentligheden meget klogere, da hun traditionen tro var fåmælt med et smil og beskeden om det ville blive et "spændende" topmøde, hvor de burde kunne blive enige om topposterne.

Sveriges statsminister Frederik Reinfeldt talte om "mange gode kandidater", men at det handler om den samlede pakke - om balancen i forhold til en kommissionsformand fra Luxembourg og en udenrigschef fra Italien så er en formand fra Central- og Østeuropa eller fra Norden, præciserede han dog ikke.

Frankrigs socialistiske præsident Hollande understregede også, at der er flere kandidater, og at der er nødt til at være "konsensus" om formanden for Det Europæiske Råd. Om den udmelding mest er for at kunne sige, at han skam helst ville have Helle Thorning, men det kunne ikke lade sig gøre, må eftertiden vise.

I alle fald har de socialdemokratiske og socialistiske ledere valgt sætte alt ind på Mogherini som udenrigschef, mens Thorning som rådsformand kun ligner en mulighed, hvis Tusk bliver blokeret af nogle - og foreløbigt har ingen meldt ud, at de ikke kan acceptere Tusk.