Seks af de 13 danske medlemmer af Europa-Parlamentet har onsdag tænkt sig at stemme imod Jean-Claude Junckers nye EU-Kommission.

EU: Næsten halvdelen af de danske medlemmer af Europa-Parlamentet kommer til at trykke på den røde knap, når de onsdag middag skal stemme om godkendelsen af kommissionsformand Jean-Claude Junckers nye EU-Kommission.

Selvom det ser ud til, at et flertal i det 751 mand store parlament kommer til at godkende den nye kommission, har seks ud af de 13 danske medlemmer ifølge DR Nyheder tænkt sig at stemme imod.

Dansk Folkepartis fire medlemmer har alle tænkt sig at stemme imod, og ifølge partiets stemmesluger, Morten Messerschmidt (DF), handler det om, at Juncker i for høj grad har planer om mere magt til EU.

»Jean-Claude Junckers kommission står for mere af det samme - mere magt til Bruxelles, fælles asylpolitik, fælles hær og så videre, og det vil vi ikke acceptere,« siger han til DR Nyheder.

Også Folkebevægelsen mod EUs medlem, Rina Ronja Kari (N), har planer om at stemme imod sammen med SFs Margrete Auken (SF).

Men syv danske EP-medlemmer har til gengæld tænkt sig at trykke på den grønne knap og sige formelt ja til Juncker og hans 27 kommissærer, der alle nu har afsluttet deres høringer i Europa-Parlamentet.

De Radikales medlem, Morten Helveg Petersen (R), de Konservatives Bendt Bendtsen (K), Venstres to medlemmer, Ulla Tørnæs (V) og Jens Rohde (V), samt de tre socialdemokratiske medlemmer - heriblandt Christel Schaldemose (S) - vil alle stemme for.

Christel Schaldemose havde dog gerne set mere fokus på miljø og skabelse af flere arbejdspladser.

»Når jeg alligevel stemmer for, så er det, fordi jeg erkender den politiske virkelighed i Europa. Vi har et borgerligt Europa, og selv om jeg stemte imod, så ville vi få den her kommission. Derfor vil jeg hellere være pragmatisk, stemme for, og dermed have ret til løbende at påvirke den,« siger hun til DR Nyheder.

Bliver Junckers EU-Kommission godkendt, kan han og kommissærerne trække i arbejdstøjet 1. november.