Det nyvalgte folketingsmedlem Dorthe Ullemose fra Dansk Folkeparti fik sig i dag lidt af en ilddåb, da hun trådte ind over Christiansborgs dørtærskel for første gang. I dag kom det frem, at hun under folketingsvalget gentagne gange havde løjet om sin alder.

I flere medier under valgkampen fremgik det, at hun var 47 eller 48 år, men i virkeligheden havde DF'eren rundet de 50 år.

Men hvorfor gør to-tre år den store forskel? For kvinder er det svært at runde det skarpe hjørne, som 50 år er, forklarer sexolog Joan Ørting.

»For nogle kvinder er det lidt usexet, når man passerer de 50 år. Nogle kvinder føler et lavt selvværd, når de når en vis alder. Det er en grundlæggende følelse af, at man ikke er god nok uanset hvad,« fortæller hun.

»Når kvinder når en høj alder, begynder deres hormoner at forsvinde, og deres seksualitet ændrer sig. Det noget pjat, at kvinder har et negativt syn på dem selv, fordi mange er jo topfriske, når de er over 50 år. Det er slet ikke så farligt igen,« fortæller Joan Ørting videre.

Hun mener, at der er en større accept, når mænd kommer i overgangsalderen, end når kvinder gør det. Hun anser det som en kvinde-tendens, at kvinder går op i, at håret ændrer kulør, og huden ikke er lige så stram, som den altid har været.

»Vi er blevet tudet ørerne fulde med, at det er flot, når mænd får grå tindinger lige som George Clooney. Mange kvinder synes, det går ned ad bakke, når de runder 50 år. Det har ikke den samme status, som når mænd runder det skarpe hjørne,« siger Joan Ørting.

Hvad der er årsag til Dorthe Ullemoses alders-løgn, ved hun kun selv. Til BT forklarer hun det med, at hun ville holde sin 50-årsdag privat sammen med de nærmeste. Derfor fortsatte hun sin aldersløgn til medierne gennem valgkampen.