Tanken om, at Københavns Kommune lægger lokaler til Hizb ut-Tahrirs prædiken mod demokrati, falder ikke i god jord hos Københavns Overborgmester Frank Jensen.

»Hizb ut-Tahrir går helt til grænsen og muligvis ud over den.«

Sådan skriver Københavns Overborgmester, Frank Jensen (S), i et skriftligt svar til Berlingske til spørgsmålet om, hvorvidt han er enig med Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) i, at kommunen ikke skal lægge lokaler til Hizb ut-Tahrirs møder.

Lørdag den 28. februar kalder Hizb ut-Tahrir til stormøde i Nørrebrohallen i København for at diskutere terrorangrebets politiske efterspil, og det vil Carl Christian Ebbesen helst ikke tillade. Men som loven er i dag, kan kommunen ikke nægte en lovlig forening at samles i kommunes lokaler.

Det huer ikke Københavns Overborgmester:

»Nej, jeg er heller ikke tilhænger af, at kommunen lægger bygninger til en forening, som åbenlyst prædiker mod tolerance og demokrati, som opfordrer til kamp mod jøder, og som ikke vil lægge afstand til terror,« siger Frank Jensen, der bekræfter, at det er den juridiske vurdering, at kommunen ikke kan forhindre en lovlig forening i at forsamle sig.

Egentlig er dét lighedsprincip helt i orden, mener Frank Jensen, men situationen her er noget særligt, siger han:

»Det er en kæmpe styrke ved demokratiet, at vi kan have vidt forskellige holdninger og har ret til at ytre dem frit - og til at være uenige. Men med Hizb ut-Tahrir er det ganske enkelt et spørgsmål, om det ikke er selve foreningens formål at skabe splid og opfordre til vold.«

Derfor har regeringen for nyligt bedt rigsadvokaten undersøge, om Hizb ut-Tahrir kan forbydes. Frank Jensen vil gerne have, den undersøgelse går hurtigt, så regeringen får afklaret, »hvor langt Grundloven tillader en forening at gå,« lyder det.