Det er en forandret Venstre-formand og statsminister, der i dag åbner Venstres landsmøde i Herning.

Efter han flyttede tilbage til Statsministeriet, er Lars Løkke Rasmussen blevet handlingens mand, og samtidig virker han både mindre stresset og mere afslappet.

Han lagde skidt ud med at gå markant tilbage ved valget, og være tvunget til at danne en smal et-parti-regering - den første i 33 år. Mange kommentatorer dømte den da også til en kort levetid ligesom Hartlings smalle Venstre-regering fra 1978-79, der måtte give op efter 15 måneder.

Men Løkke er af en anden støbning. Siden den ny smalle V-regering tiltrådte 28. juni, og i øvrigt startede med at holde sommerferie, har den lavet 20 brede forlig, der har involveret alle Folketingets partier - heraf 15 med Socialdemokraterne, og 13 med både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti. Og det er derfor en ret tilfreds Venstre-formand, der kan holde landsmøde i Herning i weekenden med 1.500 deltagere.

Recepten på Løkkes succes er netop forligene med S og DF, og det er det, der gør hans regering meget mere langtidsholdbar, end man skulle tro. Det er ekstra smart fordi disse forlig er i alle tre partiers interesse.

S-ordfører Nicolai Wammen forklarer de mange aftaler med regeringen med, at Løkke har været til at tale med.

“Vi har fra starten sagt, at vi vil bruge vores mandater til at få indflydelse. Det er lykkedes os at få nogle klare S-fingeraftryk på de aftaler, vi har indgået. Det er brandærgerligt, at regeringen har lavet en aftale om finansloven med blå blok. Det giver ikke flere arbejdspladser og velfærd, men skattelettelser,” siger han.

Det er første gang siden Anker Jørgensens femte regering i begyndelsen af 1980’erne, at regeringen kun består af et parti. Men det virker som om, Løkke trives i sin lille energiske et-parti-regering, og som om, den er så manøvredygtig, at han måske kan sidde perioden ud.

»Min mor har opdraget mig til, at der ikke er noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget,« siger Lars Løkke.

»Man skal have det bedste ud af situationen. Det er klart, at det havde været sjovere, hvis Venstre var meget større. Men man må jo finde styrken i situationen, og styrken for en et-parti-regering er, at den i første omgang kun skal blive enig med sig selv. “

»Hvis man skal lave aftaler med andre, skal man bøje af, og hvis man skal bruge mange kræfter på at blive enige internt i regeringen, så tager det tempoet af. Det er klart at en et-parti-regering har nogle andre udfordringer, men det er en fordel, at den bliver mere manøvredygtig.,« siger Lars Løkke Rasmussen til bt.dk.

DFs formand Kristian Thulesen Dahl siger, at det er i hans interesse, at Socialdemokraterne er med i så mange forlig som muligt:

»Vi har arbejdet på at Socialdemokraterne skulle tage mere aktivt del i det, for det er måden, vi kommer længere med vores politik at vi ikke i alle sammenhænge er nødt til at finde flertal sammen med LA og K, men at vi også kan gøre det med S. jeg synes det er positivt når vi i højere grad oplever, at V, DF og S kan finde hinanden.”

»S har jo stået i spidsen for koalitionen med Radikale, Enhedslisten og Alternativet, og derfor vil de altid blive trukket i en helt gal retning på udlændingeområde. Men nu, hvor de ikke er i regering, kan de bedre løsrive sig fra de Radikale og være med til at lave stramninger på udlændingeområdet og lignende, og derfor vil vi rigtig gerne have Mette Frederiksen med inde ved bordet,« siger Kristian Thulesen Dahl.

HER ER DE VIGTIGSTE FORLIG, LØKKE HAR LAVET SIDEN VALGET:

Regeringen har siden valget i juni indgået 20 politiske aftaler med skiftende flertal i Folketinget. Foruden de ti aftaler, der omtales her, drejer det sig om aftaler om forældreansvarsloven, børsnotering af DONG Energy, Skats opgavevaretagelse, erhvervsuddannelserne, el-biler, hjemmetræning af børn med handicap, satspulje, forskningsreserven, Det Kgl. Teater og  en tolkeaftale.

* BoligJobordning i 2015, indgået 29. juni.  V med DF, K, SF og A.

De tidligere regler genindføres med tilbagevirkende kraft fra 1. januar i år.

* Straksindgreb på asylområdet, indgået 1. juli. V med DF, LA og K.

Ny lavere integrationsydelse til nyankomne udlændinge.

* Aftale om kommuner og regioners økonomi, indgået 10. juli. V med R og S.

Der indføres et årligt omprioriteringsbidrag i kommunerne på 1 pct. de kommende fire år (2016 til 2019).

*Aftale om  statsborgerskab, indgået 5. oktober. V med DF, LA, K og S.

Udlændinge skal dokumentere gode danskkundskaber og have været selvforsørgende i længere tid end tidligere.

* Dagpengereform, indgået 22. oktober.  V med DF og S. (R med på sidelinjen).

Den toårige dagpengeperiode bevares, men reglerne for genoptjening af dagpengeretten gøres mere dynamiske.

* Grøn BoligJobordning for 2016-2017, indgået 6. november. V med K, SF og A.

Fra næste år får ordningen en grøn profil. Skattefradraget pr. person stiger til 18.000 kr. pr. år.

* Treårig aftale om politiets økonomi, indgået 17. november.  V med DF, LA og S.

300 flere betjente. En kortere politiuddannelse og 600 millioner kroner til bekæmpelse af terror.

* 13 stramninger på udlændingeområdet, indgået 17. november. V med DF, LA og S.

Politiet får mulighed for at frihedsberøve afviste asylansøgere på ubestemt tid uden dommerkendelse.

* Moderne kontakthjælpsloft, indgået 18. november. V med DF , LA og K.

Der indføres et loft over de samlede kontante ydelser, som kontanthjælpsmodtagere får ret til.

* Aftale om finanslov, indgået 19. november. V med DF, LA og K.

2,4 mia. kr. til sundhed, lavere registreringsafgift på personbiler og fastfrysning af grundskyld.