Det er alvorligt for regeringen, at det nu viser sig, at Skat stik mod et politisk løfte nedprioriterede et område, mener Berlingskes Thomas Larsen.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) og hans radikale forgænger, Morten Østergaard (R), diskuterer højlydt i Politiken, hvem af de to, der har gjort mest for at få systemet til at behandle klagesager.

Sidste år lovede Morten Østergaard, at Skat ville tage fat på de sager, hvor tusindvis af grundejere har fået for høje grundværdier og dermed betalt for meget i ejendomsskat.

Nu viser det sig, at kun ganske få sager er blevet behandlet, og at skattemyndigheden bevidst har nedprioriteret området. Benny Engelbrecht understreger over for Politiken, at han har gjort mere på området, end Morten Østergaard gjorde i sin tid.

Thomas Larsen, Berlingskes politiske kommentator, kalder sagen alvorlig.

»Det er stærkt pinagtigt for Morten Østergaard at måtte erkende, at han lovede befolkningen, at nu ville der omsider blive gjort noget ved sagen, og så er der reelt ingenting sket - eller i hvert fald kun sket meget lidt, fordi Skat prioriterede helt anderledes, end Morten Østergaard lagde op til,« siger Thomas Larsen og uddyber:

»Det er også klart, at der nu lægges et betydeligt pres på Benny Engelbrecht, fordi det, som en del i Folketinget i stigende grad vil interessere sig for, er, hvornår blev han klar over, at der ikke skete noget med skatteborgernes sager på dette felt.«

Sagen er ikke kun prekær for de to ministre, mener Thomas Larsen.

»I virkeligheden er sagen alvorligere end som så. Den rammer reelt hele SR-regeringen, som nu får endnu en rigtig dårlig sag at tumle med kort før, at folketingsvalget er en realitet,« siger han.

I forvejen er regeringen den seneste tid kommet i modvind på grund af sagen om terrorredegørelsen og sagen om salget af statslige Dong-aktier.

»Nu genåbnes så det, der måske er en af de største administrative skandaler, vi har i dag - nemlig den boligbeskatning, som har vist sig at hvile på et fuldstændig forkert grundlag i mange tilfælde. Hele den sag eksploderer nu ganske kort tid før valget. Det er selvfølgelig alt andet end en ønskesituation for regeringen og for Helle Thorning-Schmidt (S), der i disse døgn sidder og overvejer, om hun skal trykke på knappen.«

Thomas Larsen hæfter sig ved, at både de borgerlige og Enhedslisten er utilfredse med håndteringen af skattesagen.

»Jeg synes, at oppositionen har god grund til at grave sig ned i sagen, fordi det forekommer helt uforståeligt, at der er blevet prioriteret på den måde fra Skats side. I stedet for at følge opfordringen fra en minister, har de prioriteret helt anderledes«.