Den politiske diskussion var langt livligere ved onsdag aftens anden TV-transmitterede partilederdebat, hvor Helle Thorning-Schmidts rolle som valgets udfordrer blev tydeliggjort, vurderer politisk kommentator.

Det virkede som om, partilederne var varmet godt op efter onsdag aftens første TV-debat på DR, for aftenens anden TV-duel, som blev sendt på TV2, var langt livligere, og det lykkedes partilederne at komme dybere ned i valgets store temaer som dagpenge, økonomi, flygtninge.

Det vurderer politisk redaktør på Radio24syv, Jesper Termansen, efter debattens afslutning.

Samtidig tegnede der sig for alvor en mønster af, hvordan partiernes ledere vil føre valgkamp.

»Der tegner sig et mønster af, at Lars Løkke Rasmussen (V) har valgt den lidt ophøjede facon og forsøger på at bevare en høj grad af ro, mens han forsøger at svare på spørgsmålene,« siger Jesper Termansen.

»Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) derimod overtog næsten Helle Thorning-Schmidts (S) arbejde, hvor hun med en aggressiv form afhørte Lars Løkke Rasmussen. Det er samtidig tydeligt, at Helle Thorning-Schmidt har valgt angriberens rolle, som har været linjen siden valgudskrivelsen: Hun skal udfordre Dansk Folkeparti og Lars Løkke Rasmussen, og det er det, man kan se i de her debatter,« vurderer han,

Under aftenens to partilederdebatter blev en ny Gallup-måling offentliggjort, og målingen, der er foretaget for Berlingske på første dag i valgkampen blandt 1.293 repræsentativt udvalgte danskere, viste, at der er nærved tæt løb mellem de to blokke. De borgerlige partier står samlet til at få 51,2 procent. af stemmerne, mens rød blok jagter lige i hælene på dem med 48,8 procent.

Partilederne får rig mulighed for at afbryde, uddybe og stille spørgsmål til hinanden de kommende 23 dage frem til valgaftenen 18. juni, da både DR og TV2 vil de kommende uger, inden danskere skal sætte deres kryds, følge op med flere lignende TV-debatter.