Det kræver en ualmindelig god fantasi at forestille sig Carl Holst (V) træde ud på Amalienborg Slotsplads som nyslået minister.

Sådan lyder vurderingen fra Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, efter et enigt forretningsudvalg i Region Syddanmark vil politianmelde Carl Holst for ulovlig brug af en offentlig medarbejder.

»Hans drøm om at opnå et politisk comeback og måske blive hentet ind i Lars Løkke Rasmussens regering igen fortoner sig virkelig i det fjerne. Jeg mener, at det bliver mere og mere umuligt at forestille sig, at han får et comeback på ministerholdet, fordi han dag for dag bliver mere og mere belastet af sine gamle sager,« siger Thomas Larsen.

Torsdag slog Statsforvaltningen fast, at Carl Holst har benyttet sin personlige assistent, Christian Ingemann Nielsen, til opgaver, der var relateret til folketingsvalget, på trods af at Ingemann Nielsen var ansat af regionen. Det er ifølge Statsforvaltningen ulovligt.

Sagen har ikke stået alene. De seneste uger har forskellige andre møgsager fra Carl Holsts tid som regionsformand trukket overskrifter i medierne.

»Rædselsscenariet for Carl Holst er, at sagen ikke en gang er slut endnu, men den har potentialet til at fortsætte endnu en tid,« siger Thomas Larsen.

Carl Holst blev forsvarsminister ved regeringsskiftet i juni. Tre måneder senere forlod han posten og er nu kirkeordfører for Venstre. Klokken er for alvor ved at falde i slag for Carl Holsts politiske karriere, vurderer Thomas Larsen:

»Det kommer selvfølgelig an på, hvordan sagen udvikler sig. Under alle omstændigheder risikerer han, hvis han stiller op til næste folketingsvalg, at vælgerne vender ham ryggen i stor stil.«

Carl Holst er tidligere blev nævnt som mulig kandidat til formandsposten i Venstre. Thomas Larsen forklarer dog, at Carl Holsts nedtur vækker forskellige følelser i Venstre.

»Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det smerter mange - også en række af partiets topfolk - fordi Carl Holst har været i partiet i en lang årrække og har tilhørt inderkredsen omkring Lars Løkke Rasmussen,« siger Thomas Larsen og uddyber:

»Han har været en af dem, der har stillet op de gange, hvor Løkke har været ude i store kriser. Mange er både kede af Carl Holsts skæbne, men også forbløffede over, at han har klaret det så dårligt efter skiftet til landspolitik.«