Der er mange gode takter i Dansk Industris udspil til en ny globaliseringspulje, siger finansminister Kristian Jensen (V).

Flere af forslagene kan han ligefrem genfinde i den »Helhedsplan for et stærkere Danmark«, som den daværende Venstreregering præsenterede i august sidste år.

Det er ikke alle detaljer i udspillet, regeringen er enig med DI om, selvom man deler målet,  Og når det kommer til ambitionsniveauet - de 20 milliarder kroner - og mulighederne for at få reformerne gennemført i Folketinget er Kristian Jensen mere skeptisk.

»Det afhænger jo af, om der er politisk vilje til at finde finansering, og jeg må sige det blankt, at jeg engang imellem føler det lidt ensomt på Christiansborg, når det handler om at finde nogen og gennemføre reformer sammen med. Derfor kan det blive svært at få gennemført  reformer i den størrelsesorden, som DI peger på. Men det betyder ikke, at man skal droppe ambitionen,« siger han.

I løbet af foråret præsenterer regeringen en fremskrivning af dansk økonomi, som vil vise, hvor stort råderummet er i de kommende år.

Både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har for længst meldt ud, at de ikke vil være med til at forhøje pensionsalderen og skære i SU’en. Heller ikke forslagene om at begrænse 10. klasse og ændre beløbsgrænser, så flere udlændinge kan arbejde i Danmark, er der flertal for.

»Overordet set er det rigtigt, at der skal ske noget mere for at holde os på omgangshøjde. Vi skal ikke være bange for moderne teknologi. Vi skal være bange for, at vore virksomheder ikke har moderne teknologi og bliver overhalet af andre landes virksomheder.

Samtidig skal vi gøre en indsats for at løfte arbejdskraften op,« siger Kristian Jensen og tilføjer:

»Selv om de ikke kan have den samme drejebænk eller det samme skrivebord gennem hele deres arbejdsliv, så skal vi sørge for, at de har kompetencer i hænder og hoveder, så de er i stand til at klare sig,« siger Kristian Jensen.