BT kunne mandag beskrive, hvordan en række tidligere politiske koryfæer modtager ministerpension samtidig med, at de har haft vellønnede jobs som bestyrelsesformænd, direktører, generalsekretærer og andre hverv.

En af dem er den tidligere finansminister og mangemillionær Henning Dyremose (K), der siden 1. februar 1993 har modtaget en ministerpension, der i 2014 løb op i 215.345 kr. Altså i næsten 22 år.

Og det er på trods af, at Henning Dyremose har fået millionhyre som direktør i TDC, ligesom han ifølge eget udsagn fik 30 mio. efter skat, da TDC i 2006 blev solgt til fem kapitalfonde. Ifølge det senest offentliggjorte regnskab fra hans selskab Dyremose ApS, har han en egenkapital på 30 millioner kr.

Han er et af de politiske koryfæer, der i dag nyder godt af, at de var ministre før reglerne om ministerpension blev lavet om per 1. januar 2000. Indtil da fik tidligere ministre deres ministerpension fra den dag, deres eftervederlag som minister ophørte. Det har Henning Dyremose lukreret på siden 1993, da han sammen med resten af Schlüter-regeringen måtte gå af i forbindelse med Tamil-sagen.

Professor Bent Greve fra Roskilde Universitet forklarer, at de gamle regler var til, fordi det var svært for de tidligere ministre at finde arbejde efter deres tid som minister. Men det problem har Dyremose ikke haft.

Imiddelbart efter blev han direktør i trækoncernen Dalhoff Larsen og Horneman A/S, og i 1998 blev han udnævnt til administrerende direktør i telegiganten TDC, der på det tidspunkt var statsejet. Indtil sin afgang som direktør i 2006 modtag han mellem 60- og 70 millioner alene i løn og bonus. I 2006 var Dyremose hovedmanden bag salget af TDC til fem kapitalfonde. Salget indbragte ham 73,4 millioner kr, der ifølge hans egne udtalelser øgede hans personlige formue med 30 millioner kr. efter skat.

Per 1. januar 2000 blev reglerne lavet om, sådan at tidligere ministre først får deres pension udbetalt fra den dag, de runder 60 år.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Henning Dyremose (K).