Dansk EU-politik kan komme til at se markant anderledes ud efter det kommende folketingsvalg. For står det til Dansk Folkeparti, skal det danske EU-medlemskab genforhandles for at bringe suverænitet tilbage til Danmark. Det skal være med til at sikre, at grænsekontrollen kan genindføres.

»Storbritannien har åbnet muligheden for at genforhandle EU-medlemskabet, så landet kan tage suverænitet tilbage. Danmark har mulighed for at gøre det samme, men vi er nødt til at alliere os med Storbritannien. Så hvis vi vil have grænsekontrollen tilbage, er det nu, det gælder,« siger Morten Messerschmidt med henvisning til det kommende folketingsvalg.

Muligheden for genforhandlingen af det danske EU-medlemskab kan ifølge Messerschmidt kun lade sig gøre, fordi Storbritannien også vil gøre det.  Derfor mener EU-parlamentarikeren, at det afgørende afgørende, hvordan danskerne stemmer den 18. juni.

»Ved folketingsvalget stemmer vi også om Danmarks forhold til EU. Stemmer man på Helle Thorning-Schmidt, så er det  en stemme på at bringe Danmark tættere på det EU, vi kender i dag. Stemmer man derimod Dansk Folkeparti eller på en regering, som sidder med Dansk Folkepartis stemmer, så har vi mulighed for at tage suverænitet tilbage til Danmark,« siger Morten Messerschmidt.

I de fleste meningsmålinger står Dansk Folkeparti lige nu til at få omkring 18-19 procent af stemmerne ved valget den 18. juni, og skal Lars Løkke Rasmussen være ny statsminister, har han brug for Dansk Folkepartis støtte. Til gengæld vil partiet kræve, at den nye regering skal følge den David Cameron og Storbritanniens eksempel.

»Hvis vi får en regering, som sidder på Dansk Folkepartis stemmer, så er det den vej, vi vil gå. Jeg synes, at det vigtigste tema den 18. juni er EU-politikken, for vi har en unik mulighed for at ændre Danmarks forhold til EU,« siger Morten Messerschmidt.

Dansk Folkeparti vil blandt andet bruge genforhandlingen af EU-medlemskabet til at sikre, at borgere fra andre EU-lande ikke kan få sociale ydelser i Danmark fra dag et.

»Vi vil lave optjeningsprincipper på sociale ydelser, vi vil have grænsekontrollen tilbage, og vi vil fjerne EU's magt over vores finanspolitik,« forklarer Morten Messerschmidt.