Justitsminister Mette Frederiksen kan ikke skride ind over for Hizb ut-Tahrir, men så snart, der er grundlag for det, ser hun gerne, at den islampolitiske forening bliver forbudt.

Det bliver ikke lige nu, men forhåbentligt engang i den nære fremtid, at den islamistiske forening Hizb ut-Tahrir bliver forbudt og forment adgang fra at udbrede budskaber i Danmark.

Det siger justitsminister Mette Frederiksen (S) på et samråd tirsdag om Hizb ut-Tahrir, der tager afstand fra demokratiske værdier og blandt andet går ind for sharia-lovgivning.

»Lige så snart, Rigsadvokaten vurderer, at grundlaget er til stede, så vil jeg gerne have besked, og så håber jeg, at foreningen kan komme væk fra listen over mange udmærkede danske foreninger,« siger Mette Frederiksen, som dog samtidig slår fast, at det trods et skærpet opsyn med foreningen indtil videre ikke har været muligt at forbyde foreningen på grund af den grundlovssikrede ret til at ytre sin mening.

»Der er efter Rigsadvokatens vurdering fortsat ikke grundlag for, at vi kan komme videre,« siger Mette Frederiksen, som dog i samrådet ikke lægger skjul, hvad hun synes om foreningen:

»Det er en rædselsfuld organisation, som ikke hører hjemme i Danmark og som jeg kun på det aller kraftigste kan tage afstand fra,« lyder det blandt andet fra ministeren.

Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen (DF), der også havde indkaldt Mette Frederiksen til tirsdagens samråd, mener, at ministeren åbnede en lille dør på klem for en yderligere undersøgelse af, om der kan sættes en stopper for Hizb ut-Tahrirs virke.

Ifølge Martin Henriksen svarede ministeren, at hun ville få sit ministerium til at se på, om der kan laves en såkaldt følgelovgivning til grundloven, som kan sætte ind over for foreninger som Hizb ut-Tahrir.

På samrådet sagde Mette Frederiksen blandt andet: »Vi skal have lov til at svare skriftligt på, hvad rækkevidden af det forslag er« som svar på opfordringen fra Martin Henriksen.

»Jeg håber, der kan komme noget ud af det, når ministeren tilkendegiver, at hun vil bede sit ministerium om at se på, om der kan laves en følgelov,« siger Martin Henriksen.