Morten Broager, direktør i Panorama, har ikke tjekket op på, om det er korrekt, at der er 1.000 kroner i forskel på at være i job i hans virksomhed og på at være på kontanthjælp.

Det var et større presseopbud, der ventede Morten Broager, da han ankom til Tivoli torsdag aften, hvor han skulle gæste Go’ Aften Danmarks studie.

Siden valgkampen blev skudt i gang onsdag, er direktøren for ejendomsservicevirksomheden Panorama blevet en umådelig varm kartoffel i den politiske debat.

Forklaringen er kort: Lars Løkke Rasmussen (V) brugte i sin tale onsdag tid på at dvæle ved en historie fra virksomheden i Høje Taastrup, hvor en medarbejder havde sagt op for at falde tilbage på kontanthjælpen, da den økonomiske forskel ved at være i arbejde var for lille.

Siden da har 3F, det lokale jobcenter og selv statsministeren betvivlet historien.

Torsdag aften var første gang, direktøren stod ansigt til ansigt til med pressen, efter adskillige medier de seneste 24 timer forgæves har forsøgt at få direktøren i tale.

De fremmødte journalister ville først og fremmest vide, om Morten Broager selv tjekkede op på, om det var korrekt, at der var 1.000 kroners forskel på lønnen hos Panorama og en kontanthjælp. Men det tjekkede Morten Broager ikke op på, forklarer han selv.

»Jeg forholder mig til, at manden kommer og siger: Morten, jeg er ret glad for at være i dit firma, men der er kun omkring 1.000 kroner i forskel på at være i arbejde og på kontanthjælp,« fortalte direktøren om medarbejderen.

Han bekræftede, at den pågældende medarbejder efterfølgende havde bedt om 20 kroner mere i timen, hvilket Morten Broager havde afvist. Herefter sagde medarbejderen op.

»Jeg har ikke siddet med mandens regneark,« fortalte Morten Broager videre og bekræftede dermed, at han ikke kan garantere, at det skulle være korrekt, at der var 1.000 kroners forskel mellem lønnen hos Panorama og en kontanthjælp.

Direkte adspurgt om, det var hensigtsmæssigt, at Lars Løkke Rasmussen brugte eksemplet som afsæt til Venstres valgkampagne, svarede Morten Broager:

»Det må I spørge Lars Løkke om«.

Han afviste i samme stund at fortælle mere om den pågældende medarbejder, da han »ikke ønsker at udlevere nuværende eller tidligere medarbejdere«.