Der venter Lars Løkke Rasmussen nogle nervepirrende dage, når han skal finde fælles fodslag med sine borgerlige kammerater om at danne regering.

Det forklarer Berlingske politiske kommentator, Thomas Larsen.

Der venter nogle meget hårde forhandlinger, som jeg dog tror, kommer til at lykkes. Det er nu Lars Løkke Rasmussen, Kristian Thulesen Dahl og Anders Samuelsen, der bliver nøgleskikkelserne her. Og de ved godt, at det her skal lykkes. At det ikke må ryge på gulvet,« forklarer han.

Læs også:

Og det bliver med Kristian Thulesen Dahl, der med en historisk valgsejr i bagagen bliver en stærk spiller. Efter valget står det nemlig klar, at Dansk Folkeparti fravrister Venstre pladsen som det største borgerlige parti.

»Det betyder naturligvis, at Kristian Thulesen Dahl bliver den helt stærke mand i dansk politik. Lars Løkke Rasmussen står til at blive regeringschef, men han kommer til, på lange stræk, at skulle læne sig op ad Kristian Thulesen Dahl og lave mange aftaler med Dansk Folkeparti,« siger Thomas Larsen.

Dansk Folkepartis optur
Historien om folketingsvalget 2015 er nemlig også, at det ikke var Lars Løkkes styrke der hev sejren hjem. I stedet var det et katastrofalt valg for De Radikale og SF og et fremadstormende DF, der placerer Lars Løkke i statsministeriet.

Og et Dansk Folkeparti med vokseværk kan betyde, at en række DF'ere kan tage plads i ministerbiler. Men det er stadig helt åbent, hvordan en kommende regering skal se ud.

»Intet kan udelukkes på forhånd, men umiddelbart tror jeg mest på, at det bliver en V-DF-regering. Liberal Alliance og De Konservative kan ikke blokere for det, men det er et åbent spil,« siger Thomas Larsen, Berlingskes politiske kommentator.

Læs også:

Tidligere torsdag aften ville Venstres næstformand Kristian Jensen overfor bt.dk ikke afvise, at der kunne blive tale om en firekløverregering med både V, DF, LA og K.

»Det kunne være interessant,« lød det kortfattede svar fra Kristian Jensen.

Blå blok vandt torsdagens valg med den mindst mulige margin. 90 danske mandater hev de blå partier i hus, mens rød blok samlede 85 mandater i Danmark og står til at vinde alle fire nordatlantiske mandater.