Søndag morgen viser debatten på socialdemokraternes kongres i Aalborg, at det ikke er lykkedes Helle Thorning-Schmidt at få bugt med den interne dagpengekritik.

Hun får ros for sin tale, for at tage afstand for dagpengereformen og for at have fremrykket dagpengekommissionens afrapportering .

Men i løbet af natten har S-toppen samtidig forkastet alle de ændringsforslag, der relaterer sig til dagpengedebatten fra medlemmerne. Argumentet er, at man skal vente på Dagpengekommissionen.

Og det fik kritikerne på talerstolen, blandt andet folketingsmedlem Bjarne Laustsen fra Nordjylland.

- Vi behøver ikke vente på en kommission, der melder noget ud. Vi ved selv ganske godt, hvad der skal til, sagde Bjarne Laustsen og fortsatte:

- En af mulighederne er at give folk noget uddannelse. Det er sådan, at når akademikere er ude i ordninger som støttet arbejdskraft, så giver det fuld genoptjeningsret. Hvorfor skal det ikke også gælde for smede, ufaglærte og sosu-assistenter?

- Så derfor, hvis vi får en gylden mulig for at gøre noget her under finanslovsforhandlingerne, så synes jeg selvfølgelig, at vi skal slå til, siger Bjarne Laustsen (MF).

Samme budskab kom fra formanden for erhvervsskolernes elevorganisation, Morten Ryum.

- Det skuffer, at ledelsen indstiller alle forslag til ændringer på dagpengeområdet til forkastelse. Jeg synes ikke, at vi kan vente på en kommission. Vi har svigtet vores egne, og det er vigtigt, at vi gør alt, hvad der står i vores magt for, at rette op på det, sagde Morten Ryum.

Han har talt sammen med en række partifæller i løbet af weekenden, og han mener, at der vil være en række socialdemokrater, som nu vil sætte sig sammen og formulere et egentligt forslag til, hvad partiet skal gøre for dem, der er faldet ud af dagpengekommissionen.

- Vi ved selv, hvor skoen trykker. Vi har selv de ressourcepersoner, der kan pege på de gode løsninger. Det behøver vi ikke professorer og akademikere i en kommission til, siger Morten Ryum.

Og budskaberne om at få løst dagpengeproblemet her og nu fortsatte.

Gert Nielsen fra Ishøj Kommune lod sig heller ikke nøje med Thornings løfte om ændringer efter næste valg:

- Der kan ikke findes et demokratisk argument for ikke at gøre noget for at afbøde virkningerne for dem, der ryger ud. Også før vi får en ny dagpengereform, siger Gert Nielsen.