Hver tredje ser det stigende antal asylansøgere som et problem for det danske samfund. Men kun halvt så mange ser det som et problem for deres lokalsamfund, viser en måling.

Mens en del ser det stigende antal asylansøgere som et problem for det danske samfund, så er det ikke ensbetydende med, at de også ser asylansøgerne som et problem for deres eget lokalsamfund. Det viser en Megafon-måling lavet for Politiken blandt godt 1.000 danskere.

I målingen svarer 34 procent, at de i høj eller meget høj grad ser det stigende antal asylansøgere som et problem for det danske samfund.

Men blot 15 procent mener, at det i høj grad eller meget høj grad er et problem for deres eget lokalsamfund.

Ifølge de Radikales udlændingeordfører, Marlene Borst Hansen (R), skyldes forskellen »den tone og den måde, vi taler om flygtninge, indvandrere og udlændinge på«.

Marlene Borst Hansen mener, at der har været ført skræmmekampagner, som har gjort mange nervøse for, hvad stigningen gør ved samfundet.

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg (V), mener ifølge Politiken, at forskellen på antallet af flygtninge i de forskellige lokalsamfund spiller ind på målingens resultat:

»Hvis man ser på, hvor mange der oplever det i deres lokalsamfund, kan det jo ikke undre, at tallene er, som de er, for hvis man tager et område som Sønderborg, så er de meget påvirket af det, fordi der er en stor koncentration, og i andre dele er der ikke stor koncentration, og så er det klart, at så er man ikke på samme måde påvirket af det i sit lokalsamfund«.