»Kære Inger Støjberg. Vil du ikke prøve at tage en lidt længere rejse?«

Sådan spørger erhvervsleder og bestyrelsesformand Stine Bosse i et knap så kærligt brev til udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V).

Brevet, der netop er offentliggjort i det politiske magasin Ræson, sætter aldeles kritiske spørgsmålstegn ved den nye regerings asylpolitik og skarpe retorik i forhold til verdens flygtningestrømme.

»Jeg ved, jeg taler på manges vegne, når jeg skriver, at vi sidder med en led smag i munden. For vi ved, at dette (flygtningeproblematikken, red.) kan løses. Vi ved, at ministeren ikke har besøgt et eneste nærområde, endsige interesseret sig for dem,« lyder det fra Stine Bosse, der beskylder regeringen for at være blind.

Læs også:

Regeringen har for nyligt bebudet, at man vil indrykke annoncer om den danske udlændingepolitik i udenlandske aviser for at skræmme flygtninge fra at søge til Danmark. Og det var tilsyneladende dråben, der fik bægeret til at flyde over for erhvervslederen.

»Hvordan lyder disse skræmmekampagner uden for Danmark? Fremmer de Danmarks internationale indflydelse? Har ministeren for hele Danmarks flygtninge/indvandrerpolitik ulejliget sig med at tale med erhvervslivet, som præcis nu for alvor på vej ud af krisen, står over for at skulle kunne tiltrække mennesker fra alle dele af verden her til landet,« lyder regnen af retoriske spørgsmål til Inger Støjberg i Ræson-indlægget.

Læs også:

Stine Bosse minder om, at Danmark er et lille land, hvis velstand er bundet op på vores samarbejde med andre lande - både for erhvervslivet og i arbejdet med flygtninge. Derfor ryster også hun på hovedet over, at Danmark ikke vil slutte sig til forslaget om en fælles EU-politik i forhold til de mange flygtninge, der strømmer til EU over Middelhavet.

Læs også:

»Vores handlinger er lige nu uden visioner og på ingen måde fremtidssikrende. Den vej, vi er på, er i bedste fald blind. I værste fald truer den fred og stabilitet,« understreger hun og opfordrer ministeren til at ændre kursen for Danmark.

»Historien husker. Danmark er blevet husket og fejret for indsatsen under Anden Verdenskrig – ikke mindst af os selv, fordi vi bragte jøder i sikkerhed i Sverige. Men vi vil også blive husket som dem, der ikke gjorde noget under Syrienkrigen. Det vil man huske ikke bare i Danmark, men også i Europa og resten af verden,« advarer Stine Bosse i Ræson.