En ny e-bog fra forlaget Zetland vil fortælle historien om formandsopgøret i Venstre, men kommer kun bag kulissen i Kristian Jensens lejr, siger politisk kommentator og Venstre-kender Jarl Cordua.

Fredag udkommer fortællingen »Aftalen i kælderen« om formandsopgøret i Venstre. Forlaget Zetland beskriver e-bogen som »historien om, hvad der foregik i kulisserne i Danmarks største parti i de højdramatiske døgn, hvor formandsoprøret tog fart«.

Men fortællingen har et problem, og det er, at man kun kommer bag kulissen i den ene lejr, vurderer Venstre-kender Jarl Cordua, der er politisk kommentator og vært på Radio24syv. Historien bærer ifølge Cordua præg af, at forfatteren nok primært har haft adgang til Kristian Jensens (V) støtter og ikke til støtterne i Lars Løkke Rasmussens (V) lejr.

»I det omfang man får noget at vide om, hvad der er foregået hos Løkke, så er det noget, vi ved i forvejen. Løkkes folk medvirker ikke, og hvis nogen gør i lille omfang, så bidrager de ikke med meget nyt,« siger han.

Jarl Cordua mener ikke, at vi er i nærheden af at få alt frem om, hvad der er foregået i de dramatiske tre uger i maj og juni, hvor opgøret kørte på højtryk.

»Jeg tror, at Løkke truede Kristian Jensen endnu mere, end det fremgår i bogen. Jeg mener, at Kristian blev truet på flere leder og kanter. Historien bærer altså lidt præg af, at forfatteren primært har haft adgang til Kristian Jensens støtter, der har haft et behov for at trække Kristians sejre op,« lyder vurderingen fra Jarl Cordua.

Venstre-kenderen medgiver, at der kommer nye detaljer frem, men de drejer sig for det meste om Jensen-lejren.

»Der er mange detaljer om, hvad der foregår inde på Michael Aastrup Jensens (V) (Kristian Jensen-støtte, red.) kontor, men ingen detaljer om, hvad der foregår inde på Løkkes kontor, eller hvad der foregår mellem Løkke og hans rådgivere. Og skal man fortælle hele historien, så er det mere interessant, hvad der foregår inde hos Løkke,« siger Cordua, der især mangler en særligt interessant del af historien:

»Hvad er det, der får Løkkes rådgivere til at gå ud og fortælle pressen, at han trækker sig? For det gjorde de. Og noget må jo have bevæget dem til at gøre det, men hvad?«.

Og det svar kan vi godt ende med at få på et tidspunkt, mener han.

»Det her er ikke den endelige fortælling. Men jeg tror, at vi nok skal få mere af historien,« siger Jarl Cordua.

Og den diskussion, der har fyldt mest i kølvandet på oprøret bliver heller ikke afgjort: Kunne Kristian Jensen have vundet et formandsopgør i Venstre?

I e-bogen beskrives det, at Kristian Jensen havde de 43 stemmer, der skulle til for at indkalde til et ekstraordinært landsmøde.

»Den her påstand om, at Kristian Jensens folk mente, at de havde 43 sikre, tror jeg, er en efterrationalisering. Og det er stærkt tvivlsomt, om det er rigtigt,« siger Jarl Cordua.