Julen sig nærmer med hastige skridt, og søndag den 24. december sætter langt de fleste danskere tænderne i nogenlunde samme menu - and, flæskesteg, sovs, kartofler, rødkål og sandsynligvis en skål risalamande til dessert.

Men sådan er det altså ikke i Kongehuset.

For på Marselisborg slot i Aarhus, hvor Dronningen i år fejrer jul med både Kronprinsfamilien samt prins Joachim, prinsesse Marie og greve Henrik og komtesse Athena, ser menuen langtfra ud som i de fleste danske hjem.

Det fortæller historiker Emma Rønberg Paaske i ugens udgave af B.T.'s royale podcast 'Kongehuset bag kulissen'.

»Til forret, og det er der måske mange, der vil undre sig over, men der får Dronningen og den kongelige familie risengrød med kanelsukker og hvidtøl til. Og det er der, mandlen er i øvrigt,« fortæller historikeren

Grød er som bekendt et godt måltid, hvis man skal være mæt, og derfor kan det undre, at menuen starter med risengrød - men engang var det helt normalt, især fordi eksempelvis steg og andre råvarer ikke var noget, alle havde råd til.

»Det er et levn fra gamle dage. Og det bliver nok ikke på Dronningens vagt, at det laves om,« siger Emma Rønberg Paaske.

»Hovedretten er gåsesteg, og der er faktisk nogle i Danmark, der spiser gås. Det har meget været overklassen, og det er også britisk inspireret. Og der skal man huske, at Dronningens mor Ingrid faktisk havde en mor, der kom fra England. Så der er mange gode grunde til, at de spiser gås,« forklarer hun.

Herunder kan du høre den seneste udgave af 'Kongehuset bag kulissen', og cirka 36 minutter inde kan du høre den fulde, kongelige julemenu og flere detaljer om de kongeliges juletraditioner. Du får også panelet ret uforbeholdne holdning til selvsamme menu.