Tidligt tirsdag morgen er det sket.

Her er Rejsekortet for første gang blevet lanceret som app.

»Det er en stor milepæl, og vi glæder os til at videreudvikle appen over de kommende år,« siger Kasper A. Schmidt, direktør hos Rejsekort & Rejseplan A/S.

I første omgang er det dog ikke et tilbud, som alle danskere har kunnet benytte sig af.

Faktisk har kun meget få fået adgang.

»Vi starter med 2.000 for lige at være helt sikre på, at alting virker, og vi kan støtte de kunder, der kommer på,« lyder det fra selskabets kundedirektør, Jens Willars, til DR.

Desuden er appen til at begynde med også kun tilgængelig til iPhone, mens Android-brugere om »kort tid« også får adgang.

Inden for den kommende uges tid vil der blive plads til 20.000 brugere, hvorefter der trinvist i 2024 vil blive lukket op for sluserne til samtlige danskere.

Altså, hvis man er over 18 år og har MobilePay.

Til gengæld skulle det så gerne blive lettere at rejse med offentlig transport. 

For med introduktionen af appen bliver en række nye, smartere funktioner bliver tilgængelig, som det nuværende fysiske kort ikke har kunnet levere:

  • Der skal kun et swipe på telefonen til for at købe billet.
  • Appen vil automatisk registrere, om rejsen foregår med bus, tog, metro eller letbane.
  • Appen finder selv ud af, hvilket stoppested eller station rejsen starter og slutter på
  • Man skal ikke checke ind igen, hvis man skifter transportmiddel undervejs.
  • Appen minder om udcheck eller kan ligefrem gøre det selv.

At Rejsekortet nu er kommet som app, betyder ikke, at det fysiske kort er på væk til at forsvinde – i hvert fald ikke lige med det samme.

»Vi ved, at der er en gruppe af vores nuværende Rejsekortkunder, som af forskellige årsager ikke ønsker eller har mulighed for at bruge en app. Dem udvikler vi også en ny løsning til i form af fysisk udstyr, som det kendes fra det nuværende Rejsekort,« siger Kasper A. Schmidt:

»De får et relevant og sammenhængende tilbud til at købe billet. Vi udfaser ikke det fysiske Rejsekort, før vi har et godt alternativ på plads for dem, som ikke kan anvende appen.«

Først senere på året vil såkaldte alderspensionister få adgang til den nye app, mens børn og 'rejsende, der er visiteret til rabat' må vente til 2025.