I et nyt studie påviser forskere, at der findes usynlige dufte, som påvirker vores opfattelse af, hvor sexede andre er. For kvinder sidder der flest signalstoffer i kønsbehåringen og urinen, mens mænd gemmer deres duft i armhulen. 

Eksistensen af menneskelige feromoner, en slags usynlige duftstoffer, er et omdiskuteret emne blandt forskere - men nu konkluderer et kinesisk forsøg, at ikke nok med at feromoner mellem mennesker eksisterer, de former også vores opfattelse af, hvor sexede andre er.

Og måske kan disse signalstoffer være med til at afgøre den årelange diskussion, om det er bedst at beholde ”dusken” mellem benene – eller barbere den af.

Ifølge den danske hjerneforsker Troels Kjær findes der nemlig mange feromoner i sved, tis og skedesekret, og kvinder, som ikke barberer sig forneden 'har en helt måtte at opbevare feromoner i', fortæller han.

Hvis du vil lugte af sex, skal du altså beholde dusken. Det skriver Videnskab.dk, hvor du kan se en video fra det kinesiske forsøg.

Hos de kvinder, som er glatbarberede, siver sved og sekret i stedet ned i trusserne og finder ikke på samme måde vej til mandens næse.

I det kinesiske forsøg påviste forskerne, at en heteroseksuel mand genkender duften af en kvinde, mens en homoseksuel mand genkender andre mænds duft. Dette betyder, at mennesker kan lugte sig frem til det andet køn, men kun hvis personen, de snuser efter, er en potentiel partner.

Læs også hos Videnskab.dk: Sådan ser den ideelle kvindes ansigt ud

Mens andre forskere tvivler, er den danske hjerneforsker Troels Kjær sikker på, at feromoner mellem mennesker eksisterer.

- Der er helt sikkert noget om, at vi lader os påvirke af mere, end vi tror. Jeg tror bestemt, at feromoner spiller en stor rolle i den ubevidste kommunikation. Et tydeligt tegn på eksistensen af feromoner er, når kvinders menstruationer begynder at svinge i takt, når de bor sammen, siger hjerneforskeren og fortsætter:

- Nogle kvinder er 'fører-køer', som de andre kvinders menstruation retter sig ind efter, fortæller han. Førerkoens feromoner bestemmer, hvilken cyklus de andre kvinders menstruation skal følge.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Hvorfor får kvinder menstruation samtidig?

Hvorfor kysser vi?

Så vigtig er næsen for et smukt ansigt