Den blot 21-årige dansker Joachim Aschenbrenner er som den yngste nogensinde blevet udtaget til en af de mest prestigefulde sejlturneringer i verden, World Match Racing Tour 2015, med en samlet præmie på 12 mio. kroner fordelt på syv stævner.

Den unge danske besætning med Joachim Aschenbrenner ved roret er netop blevet udtaget til at deltage i sejlsportens prestigedisciplin, og for den unge dansker er det en drengedrøm, der endelig går i opfyldelse:

»Som 12-årig var jeg i Valencia og overværede Americas Cup. Og jeg må da indrømme, det har været en drøm lige siden,« fortæller han til BT.

Udover en masse prestige og erfaring, der på sigt kan fungere som adgangsbillet til Americas Cup og Volvo Ocean Race, er der også en betydelig pengepræmie på spil. Lykkes det det danske hold at slutte øverst på podiet efter de syv sejladser, vil det betyde en kontant belønning på 12 millioner kroner, men Joachim Aschenbrenner forsikrer dog om, at han ikke deltager for pengenes skyld:

»For os er det at være med i et af verdens største sejlsportsbegivenheder, der betyder noget,« siger han.

Udover Joachim Aschenbrenner består besætningen af Jonas Funk på 27 og Jeppe Ditlev på 23, som tilsammen skal forsøge at følge med klassens tunge drenge.

Matchrace omtales ofte som sejlsportens svar på Formel 1 på grund af den høje fart og intensitet. Det var også i denne disciplin, Jesper Bank vandt OL-guld i 2000 i Sidney.