Og vinderen er: CASPER U. MORTENSEN!

Men han var der ikke. Den danske fløjspiller på landsholdet havde lige fået prisen for Årets Jubelscene ved Sport 2016 i Boxen, da han pludselig var væk. Salen klappede. Kameraerne søgte rundt. Mikkel Hansen var smadret af grin ligesom resten af hans holdkammerater. For Casper U. Mortensen var simpelthen på toilettet.

Eller det var meldingen fra salen, men måske var der en endnu vildere forklaring på, hvad Casper U. Mortensen lavede. På Twitter skriver han, at han blev væk fra modtagelsen, fordi han simpelthen ikke vill gå fra en mand, der var blevet ramt af hjertestop.

Til BT uddyber Casper U. Mortensen den dramatiske situation.

»Jeg stod to meter ved siden af og så manden falde og slå hovedet ned i gulvet. Han blev helt hvid og bleg, og jeg skyndte mig at sørge for, at der blev hentet en hjertestarter. Da jeg kom tilbage, var der dog allerede kommet fire-fem paramedicinere omkring ham, og han var ved bevidsthed,« siger Casper U. Mortensen.

»Når sådan noget sker, er det vigtigere at være der og forsøge at hjælpe end at gå tilbage til salen. Det hele sidder stadig lidt i mig, men jeg har lige fået at vide, at han er blevet kørt på sygehuset og efter omstændighederne har det godt. Det gør mig lidt mere rolig,« siger håndboldprofilen til BT.

Det vidste salen intet om, så de forsøgte at klappe ham ind. Men det hjalp heller ikke. Og til sidst trådte holdkammerat Morten Olsen så til, gik op på scenen og modtog prisen med et kæmpe smil på læben,

»Ja, hej hej. Der sker jo det uheldige, at Casper U. Mortensen skal på toiletttet. Så jeg tager prisen for ham, for jeg spiller også på hold med ham til dagligt. Jeg er sikker på, at Casper er glad for at få den her omtale,« lød det fra Morten Olsen, og så brød salen igen ud i latter.

Videre måtte det gå, men så kom han pludselig løbende. Ned igennem salen kom Casper U. Mortensen pludselig med lige så meget fart i fødderne, som han havde i Rio, da han jublede over guldet.

Salen klappede igen, og Casper U. Mortensen løftede armene i vejret til stor jubel. Og til sidst fik han da også sin pris af Morten Olsen. Men altså efter en noget dramatisk situation.

BT arbejder på at høre hele historien fra Casper U. Mortensen selv.