Sex-skandalen med lægen Larry Nassar i centrum vil tilsyneladende ingen ende tage.

Nu sagsøger en mandlig atlet også - ifølge Washington Post - den skandaleombruste læge, som allerede er dømt til 60 års fængsel for børnepornografi og yderligere 175 år for overgreb på en række amerikanske idrætsudøvere i forbindelse med sit tidligere virke som læge for amerikanske gymnaster - blandt andet ved fire olympiske lege.

Den amerikanske avis skriver, at den 18-årige atlet Jacob Moore fra University of Michigan anklager Nassar for at have behandlet Morres dårlige skulder med akupunktur på kønsdelene og samtidig blottet den på det tidspunkt 16-åriges kønsdele for en mindreårig pige.

Overgrebet skete angiveligt i april 2016 i kælderen i Nassars hjem. Dengang var Nassar endnu ikke blevet fyret fra Michigan State University, som han arbejdede for i to årtier, men det blev han sidenhen.

I det seneste anklageskrift mod lægen står der, at Moore mener, at »behandlingen var et seksuelt overgreb (...) til Nassars egen seksuelle fornøjelse og tilfredsstillelse.«

»Da den mindreårige kvindelige gymnast kom ned i kælderen, trak Dr. Nassar forurettede Jacob Moores bukser ned, blottede dennes kønsdele og forklarede, at han gjorde det for at behandle hans smerter i skulderen med akupunktur i og omkring hans kønsdele.«

LÆS MERE: Dommer ydmygede skræk-læge i retten: 'Jeg har underskrevet din dødsdom'

En ganske alternativ form for akupunktur, må man konstatere, idet der - i hvert fald ifølge anklageskriftet - ikke er lægeligt belæg for, at penis-akupunktur og akupunktur omkring kønsdelene afhjælper problemer med skulderen.

Dommer Rosemarie Aquilina (tv) ydmygede Larry Nassar (th) i retten i Michigan: »Jeg har netop underskrevet din dødsdom,« sagde hun ved strafudmålingen.
Dommer Rosemarie Aquilina (tv) ydmygede Larry Nassar (th) i retten i Michigan: »Jeg har netop underskrevet din dødsdom,« sagde hun ved strafudmålingen. Foto: SCOTT OLSON
Vis mere

Sagen mod Larry Nassar har forståeligt nok vakt stor forargelse og vrede i USA. Det hele blev for eksempel meget for en far til tre af de forurrettede, da han forsøgte at angribe Nassar i retten i begyndelsen af februar i en episode, der blev fanget på video.

»Giv mig ét minut med det svin,« sagde 58-årige Randall Margraves, der siden undskyldte for sit udbrud.

Mange af de kvindelige elitegymnaster, som indtil videre har været i retten for at fortælle deres version af sagen og overbringe Nassar deres personlige beretning til ham, har holdt sig fra at fare i fysisk flint mod ham - men deres ord har været med masser af slagkraft bag.

Moores søgsmål er forfattet sammen med den kvindelige elitegymnast Aly Raisman, der hævder, at Nassar forgreb sig på hende - blandt andet under de olympiske lege i London i 2012.