Muhammad Ali har gennem mere end 30 år levet med Parkinsons sygdom, men for tre uger siden fortalte den legendariske boksers bror, at Muhammad Ali var for syg til at tale og derfor ikke deltog i premieren på dokumentaren om ham selv 'I am Ali'.

Det startede spekulationer om Muhammad Alis tilstand, men nu nedtoner den 72-årige eksboksers læge de dystre udsigter.

- Jeg ved ikke, om han er mere eller mindre i risikozonen end alle mulige andre, men alt kan ske. Jeg ser ikke noget øjeblikkeligt, der får mig til at tro, at han vil dø inden for seks måneder eller et år, siger doktor Abraham Lieberman ifølge BBC.

- Folk dør ikke af Parkinson. De udvikler besvær med at synke, de udvikler lungebetændelse, og de falder og slår deres hoveder. Hans familie tager ekstraordinært godt vare på ham.

Muhammad Alis læge skruer altså ned for de mørke forventninger, som familien har haft til deres far og bror. I februar fortalte Rahman Ali, at hans bror kunne dø inde for få dagen, mens Muhammad Ali Jr. i januar mente, at hans far ikke ville holde året ud.

- Han er ved godt mod. Han har nogle problemer med at gå, men overordnet set har han det okay af en mand, der har haft Parkinson i 30 år, siger Abraham Lieberman.