Med 21 landskampe og et efterspurgt venstreben var Brentford i den næstbedste engelske række ikke den mest oplagte klub for Andreas Bjelland. Næppe heller den bedst betalende, men for Andreas Bjelland var det andre faktorer, der fik ham til Championship-klubben.

Andre steder kunne han utvivlsomt have scoret en endnu bedre månedsløn end de ganske vist pæne 15.000 pund (ca. 155.000 kr.), han ifølge BTs oplysninger fra kilder i England tjener om ugen, men spillestilen, træneren og hans rolle i klubben blev det afgørende.

»Andreas er den type fodboldspiller, der går ind i nogle spændende projekter, og for ham er det ikke klubbens eller ligaens navn, der er det afgørende. For ham er det vigtige, hvilken rolle han får i klubben, og her får han en central rolle i at udvikle klubben og tage et ansvar,« siger Andreas Bjellands agent Michael Stensgaard.

Med en transfersum på 22 mio. kr. slog Brentford sin egen transferrekord, og dermed viste ledelsen med Matthew Benham og Rasmus Ankersen i spidsen, at den danske landsholdsforsvarer var en ønskespiller for dem. Under samtalerne med klubben fremviste Brentford nogle af de videoklip, den havde brugt i sin scouting og kunne meget præcist fortælle, hvad den vil med ham.

»De har ansat en hollandsk træner (Marinus Dijkhuizen, red.) og vil spille fodbold. Med sin erfaring og sin spilintelligens skal han være med til at udvikle den, og det synes han, er meget tiltalende,« siger Stensgaard.

Brentford har ambitioner om at rykke op i Premier League og har om to år et spritnyt stadion stående klar. Begge dele skal Bjelland forhåbentlig være med til at opleve.