Hej og velkommen til BT's 'Sporten lige nu'. Mit navn er Daniel Martinsen, og jeg vil guide jer igennem denne herlige sportssøndag, som byder på en masse lækre rivalopgør i fodboldens verden og årets sidste klassiker i cykling, Lombardiet Rundt.

23.00 Slut for i dag

Så siger vi pænt tak for i dag og på gensyn til en ny spændende uge i sportens tegn i morgen

22.32 - FODBOLD FCM vinder 2-0 og ligger nummer 1 inden landskamps-pausen

FC Midtjylland vinder den sene Superliga-kamp med 2-0 over AGF. Kort forinden er kampen mellem Atlético Madrid og Real Madrid slut, og den endte 1-1. LÆS MERE HER

22.04 - FODBOLD: Ureña scorer til 2-0 for FCM

Marcos Ureña har bragt FC Midtjylland foran 2-0 i Superligakampen mod AGF, og dermed tyder alt på, at de regerende danske mestre kan gå til landskampspause som nr. 1 i Superligaen.

21.39 - FODBOLD: Ingen Fischer på U21
Viktor Fischer kom ikke med på A-landsholdet - og  nu kommer Ajax-angriberen heller ikke med hos U21-landsholdet. Han har meldt afbud på grund af en skade. I stedet er FC Nordsjællands Emiliano Marcondes udtaget. Det meddeler DBU sødang aften.

21.28 - FODBOLD: Real fører halvvejs
Real Madrid er nået til pausen på Vicente Calderon med en 1-0-føring. Karim Benzema har scoret - til gengæld har Antoione Griezmann brændt et straffespark for Atletico Madrid. Og hjemmeholdet fører i 2-1 i advarsler.

Hård fight i Herning.
Hård fight i Herning. Foto: Claus Fisker

21.23 - FODBOLD: FCM er foran
Daniel Royer har virkelig fundet formen for FC Midtjylland. Og nu har han bragt holdet på 1-0 mod AGF. Der er få minutter til pausen.

21.12 - FODBOLD: Real Madrid hæmmet af skade
Og så har Real Madrid skiftet Daniel Carvajal ud. Højre-backen måtte humpe fra banen, og ind er i stedet kommet Alvaro Arbeloa. Der mangler få minutter af første halvleg. Stillingen er stadig 1-0 til Real Madrid.

20.52 - FODBOLD: Atletico misser stor chance
Atletico madrids Antoine Griezmann har netop misbrugt et straffespark. Real Madrid-keeper keylor Navas kastede sig til venstre og parerede franskmandens forsøg. Det var Sergio Ramos, der egenhændigt var skyld i hele balladen for Real Madrid-forsvaret. Først gav han bolden væk, siden fældede han hele to Atletico-spillere - én uden for feltet og én inde i feltet. han fik en advarsel, men slap altså for at indkassere en scoring.

20.39 - FODBOLD: Benzema bruger hovedet
Efter ni minutter har Karim Benzema fra nært hold headet Real Madrid i front på Vicente Calderon. 1-0 til Real Madrid over Atletico Madrid.

20.30 - FOBDOLD: Madrid koger
Vi er også ved at være klar til en af søndagens helt store baskere, når slaget om Madrid skal står. Atletico mod Real. Holdopstillingerne ser sådan ud (den første i tv-format!):

20.19 - FODBOLD: Profiler mangler i Herning
Der er mandefald blandt de sædvanlige profiler, når FC Midtjylland og AGF mødes søndag aften klokken 20.45. Hos FCM er der ingen Martin Pusic, Morten 'Duncan' Rasmusen eller Pione Sisto i startopstillingen. FCM stiller op således:
Mikkel Andersen, André Rømer, Kian Hansen, Erik Sviatchenko, Filip Novák, Tim Sparv, Jakob Poulsen, Kristoffer Olsson, Daniel Royer, Mikkel Duelund, Paul Onuachu
Hos AGF er topscorer Mate Vatsadze bænket. Holdet stiller således op:

Uagjort i Brøndby.
Uagjort i Brøndby. Foto: Anders Kjærbye

19.50 - FODBOLD: Uafgjort i Brøndby
Det ender 1-1 mellem Brøndby og Esbjerg. Teemu Pukki scorer for brøndby, men Mick van Buren udligner bare fem minutter før tid.

19.46 - FODBOLD: Liverpool ønsker Rodgers held og lykke
Liverpool tror på en god fremtid for Brendan Rodgers efter at have fyret træneren søndag: »Vi har alle oplevet nogle vidunderlige øjeblikke med Brendan som manager, og vi er sikre på, at han vil få en lang karriere,« skriver klubben på sin hjemmeside. Søndag er han blevet fyret i klubben i kølvandet på 1-1-resultatet mod Everton. Læs mere her.

19.42 - FODBOLD: Esbjerg udligner i Brøndby
Og der er gang i nyhederne i øjeblikket. Esbjerg blander sig med en scoring på Brøndby Stadion. Mick van Buren har udlignet til 1-1 for Esbjerg.

19.39 - FODBOLD: Liverpool søger efter afløser
Liverpool skriver: »Jagten på en ny manager er i gang, og vi håber på at komme med en udnævnelse, når tiden er til det.« lyder det efter fyringen af Brendan Rodgers. Tidligere i det skrev et bosnisk medie, at Jürgen Klopp skulle have skrevet under på en kontrakt med Liverpool. Læs mere om det her.

Brendan Rodgers (th.) sidste kamp for Liverpool blev søndag mod Everton.
Brendan Rodgers (th.) sidste kamp for Liverpool blev søndag mod Everton. Foto: Nigel Roddis

19.35 - FODBOLD: Rodgers er færdig i Liverpool
Brendan Rdogers er færdig i Liverpool. Det meddeler klubben på sit website. Han er blevet fyret på gråt papir.

19.33 - FODBOLD: Eriksen i front
Vi tager bare lige hurtigt et Eriksen-fakta efter de to frisparksmål mod Swansea:

19.20 - FODBOLD: Slut i München
Det er ovre. Bayern München vinder med 5-1 over Borussia Dortmund. Thomas Müller scorer to gange, det samme gør Robert Lewandowski. Mario Götze laver det sidste. For Dortmund scorer Pierre Emerick Aubameyang. Og nåja, så har Bayern nu et forspring på syv point efter otte runder. Robert Lewandowski bliver med sine mål den første spiller i historien til at score ni mål i tre Bundesliga-kampe.

19.12 - FODBOLD: Pusic er ude
BTs mand til FCM-AGF kan meddele, at Martin Pusic helt sikkert ikke komme til at spille i den kamp, der begynder klokken 20.45.

PS: Vi har ikke glemt, at Brøndby og Esbjerg spiller i øjeblikket. Men nu er der rent faktisk scoret på Vestegnen. Temuu Pukki har bragt Brøndby på 1-0.

Bayern-jubel. Hele fem gange.
Bayern-jubel. Hele fem gange. Foto: MICHAELA REHLE

19.02 - FODBOLD: Bayern gør det igen
Det ligner en reprise. Bayern München har via et Mario Götze-mål gjort det til 5-1 mod Borussia Dortmund. Det er ikke mere små 1o dage siden, at Wolfsburg tabte med samme cifre, samme sted. På Allianz Arena.

18.50 - HÅNDBOLD: KIF i kæmpe kollaps
Det lignede etn tiltrængt sejr for KIF Kolding København i Champions League. Holdet var med 10 minutter igen foran med 25-23 ude mod franske Montpellier, men så gik det galt. To udvisninger rystede det danske hold, der endte med at tabe 25-30.

18.46 - FODBOLD: Lewandowski buldrer videre
Robert Lewandowski er ikke til at stoppe. Han scorer til 4-1 for Bayern München mod Dortmund. Polakken har nu scoret 12 mål på halvanden uge, i fire kampe. Puha, kan i følge med Messi og Ronaldo?

18.35 - FODBOLD: Lynmål af Lewandowski
Så var det Robert Lewwandowskis tur. Polakken har bragt Bayern foran med 3-1 mindre end et minut inde i anden halvleg. 3-1 over Dortmund.

18.29 - FODBOLD: Eriksen gør det igen
Vi bøjer os i støvet her i Pilestræde, Christian Eriksen. Tottenham-danskeren har nu scoret helt to frisparksmål i samme kamp, mod Swansea. Han har netop udlignet til 2-2. Det andet mål lignede unægteligt det første. Frisparket blev taget fra noget nær samme spot, men dog sat lidt længere ude i Swansea-målmand Lukasz Fabianski venstre side. Der mangler små 20 minutter.

Thorbjørn Olesen vinder sin tredje turnering på European Tour. Efter et svært 2015. Foto: Henning Bagger

18.18 - GOLF: Olesen i stor triumf
Thorbjørn Olesen har vundet golfturneringen Alfred Dunhill Links Championships i Skotland. Den 25-årige dansker første inden de sidste 18 huller, og han holdt hjem. Det er tredje gang, at han vinder på European Tour. Førstepræmie-gevinsten er heller ikke sådan at kimse af: 708.000 euro -- eller cirka fem millioner kroner. Mere på BT.dk om lidt.

18.06 - FODBOLD: Müller kan score
Det var for en gangs skyld ikke Robert Lewandowski, men til gengæld Thomas Müller, der bragte Bayern München på 1-0 i det tyske brag mod Borussia Dortmund. Han fik balanceret bolden forbi gæsternes keeper, Roman Buerki, efter at være spillet fri i feltet. Thomas Müller har også scoret til 2-0, mens Pierre Emerick Aubameyang har reduceret. 2-1 til Bayern.

Youssef Toutouh scorer FCKs sejrsmål.
Youssef Toutouh scorer FCKs sejrsmål. Foto: Lars Møller

17.54 - FODBOLD: Et 'træls' FCK-mål
Det var ikke helt efter 'Fodboldens ABC', da FCK søndag scorede sejrsmålet til 1-0 mod Viborg. I situationen inden Youssef Toutouhs scoring, bliver Viborg-holdet fanget på sengen, da Thomas Delaney tager et meget hurtigt frispark. »Jeg oplever det som om han smider bolden ned, og jeg synes ikke den ligger stille. Det er et træls mål at få imod os,« siger Viborg-anfører Mikkel Rask til Canal9.

17.51 - FODBOLD: Fløjt, fløjt
Vi har fået pausefløjtet i Arsenal-Manchester United (3-0)
Og slutfløjt i FC København-Viborg 1-0.

17.47 - TENNIS: Wozniackis havde nerver på
Det var tæt på at gå galt i andet sæt, da Caroline Wozniacki søndag gik videre ved China Open. Hun tabte fire partier i træk i andet sæt, og det påvirkede hende trods sejren: »Til syvende og sidste betyder det alligevel noget, fordi du har inviteret hende tilbage i en kamp, der skulle have været ovre.« Læs mere her.

17.39 - FODBOLD: Uniteds forsvar i ét billede
Det skal også være lidt sjovt, så vi skal lige have dette billede med. Forstå Manchester Uniteds første halvleg mod Arsenal (0-3) i ét billede:

17.32 - FODBOLD: Eriksen med frisparks-hug
Er der nogle, der kan score direkte på frispark, så er det Christian Eriksen. Og det har den danske landsholdsspiller nu gjort igen. Mod Swansea har Tottenham-23'eren curlet bolden i kassen, men keeper Lukasz Fabianski burde muligvis have grebet ind. Bolden sad midt i målet, selv om polakken så det sent. Alligevel er det walisiske hold faktisk foran med 2-1. Men ifølgende nedenstående statistik kan man se, at Christian Eriksen trods alt kan glæde sig over at være bedst i frisparks-disciplinen i Premier League:

17.22 - FODBOLD: United i knæ
Det sejler for Manchester United. Arsenal har bragt sig på 3-0 efter kun 19 minutter. Igen er det Alexis Sanchez - han har scoret to mål nu. Der skulle aldrig tidligere været scoret tre må så hurtigt i en kamp i en Premier League.

17.10 - FODBOLD: Toutouh scorer for FCK
Er Viborg-forsvaret kommet ud efter pausen? Det spørgsmål kan man stille sig selv, for Youssef Toutouh har bragt FC København på 1-0 få minutter inde anden halvleg. Det så ikke ud til, at viborgenserne var helt med på, hvad der foregik.

17.05 - FODBOLD: Sanchez bruger hælen
Efter kun syv minutter er Arsenal kommet foran mod Manchester United. Med 2-0 endda. Det første mål var det bedste: Alexis Sanchez brugte hælen. Mesut Özil lavede det næste umiddelbart efter, at Manchester United havde givet bolden op.

Vincenzo Nibali tager World Tour-sæsonens sidste sejr, i Lombardiet Rundt.
Vincenzo Nibali tager World Tour-sæsonens sidste sejr, i Lombardiet Rundt. Foto: LIONEL BONAVENTURE

16.51 - CYKLING: Nibali slutter på toppen
Vicenzo Nibali vinder Lombardiet Rundt i ensom majestæt. Italieneren stak af med 19 kilometer tilbage, og han kunne køre alene over stregen i Como til en triumf i sæsonens sidste World Tour-løb.

16.46 - GOLF: Olesen stadig i front
Vi minder lige om, at Thorbjørn Olesen stadig ligger på en delt førsteplads ved Alfred Dunhill Links Championship. Danskeren er i 17 slag under par sammen franske Benjamin Herbert og thailandske Kiradech Aphibarnrat. Trioen har alle spillet 12 af de 18 huller på søndagens sidste runde. Thorbjørn Olesen startede dog dagen med at være tre slag foran forfølgerne.

16.40 - CYKLING: Nibali er alene
I Lombardiet Rundt har Vincenzo Nibali vristet sig fri af favoritgruppen, og han suser nu mod målbyen Como. Der mangler syv kilometer.

Når året er omme er det slut for Anders Hansen.
Når året er omme er det slut for Anders Hansen. Foto: Henning Bagger

16.27 - GOLF: Hansen siger stop
Den danske golfspiller Anders Hansen har tænkt sig at stoppe karrieren efter denne sæson. Det skriver golf-sitet Teetime.dk. Her citerer man golf-journalisten Henrik Knudsen for at have breaket nyheden på Viasat Golf. Mere her.

16.25 - FODBOLD: Merseyside-derby uden vinder
Det endte 1-1 mellem Everton og Liverpool. Lidet ophidsende. Begge mål blev scoret inden pausen af Danny Ings (Liverpool( og Romelu Lukaku (Everton). Læs mere her.

16.22 - CYKLING: Tour-profiler tester hinanden
Den italienske klassiker Lombardiet Rundt er inde i sin afgørende fase med små 15 kilometer tilbage. Astana anført af Vincenzo Nibali sætter pres på feltet.

16.14 - FODBOLD: PSV i front i hollandsk brag
Gaston Pereiro har netop lavet sit andet mål for PSV Eindhoven og har bragt sit hold foran med 2-1 mod Ajax Amsterdam i den hollandske storkamp.

16.12 - FODBOLD: Terry bakker Mourinho op
»Vi har en stor gruppe spillere, og vi har den bedste manager, som vi står bag, og som vi bliver ved med at bakke op.« Sådan siger anfører John Terry efter den store kritik af Chelsea-manager Jose Mourinho oven på lørdagens 1-3-nederlag til Southampton. Læs mere her.

Petr Cech har været førstemålmand i denne sæson.
Petr Cech har været førstemålmand i denne sæson. Foto: Alan Walter

16.08 - FODBOLD: Cech er tilbage
Petr Cech er tilbage i målet hos Arsenal til søndagens storkamp mod Manchester United. Han afløser David Ospina, der fik chancen fra start i midtugens 2-3-nederlag til græske Olympiacos. Sådan stiller holdene op til kampen, der begynder kl. 17.

15.44 - FODBOLD: Højbjerg igen bænket
Vi smutter lige forbi Bundesligaen, hvor det endnu ikke er blevet tid til braget mellem BNayern München og Borussia Dortmund. I stedet er Schalke-FC Köln just gået i gang, og hjemmeholdet er igen uden Pierre-Emile Højbjerg i startopstillingen. Der står 0-0 efter 20 minutter.

15.40 - NFL: Stjerne-quarterback er ude
Der bliver uden Andrew Luck, når Indianapolis Colts klokken 19 møder Jacksonville Jaguars. Quarterbacken har en skulderskade og kan ikke være med, skriver Espn. Mødet mellem de to hold er et internt opgør i AFC South, hvor samtlige hold er kommet skidt fra start: De alle har vundet én og tabt to.

15.31 - CYKLING: Valgrens nye sår
Michael Valgren har mest gjort sig i kødsår på det seneste. Nu er det dog ikke på grund af den tohjulede racer, at han er kommet til skade. Det er løbeskoenes skyld: Han har simpelthen fået en grum vabel under sin venstre fod. Det viser han frem på Twitter: »Løbe-sæsonen er slut, inden den er kommet i gang, Kun anden løbetur. Vabel, infektion og nu på antibiotika for at slå betændelsen ned,« skriver han (se billedet herunder). Under VM i USA styrtede den danske Tinkoff-Saxo-rytter og blev voldsomt forslået, hvilket han nøgen viste verden.

15.21 - FODBOLD: Holdopstillinger klar i Parken
En superliga-kamp er slut, en anden skal snart begynde. Næste opgør er FC København-Viborg, der begynder kl. 16. Vi har startopstillingerne klar til jer. De kommer her:

15.19 - FODBOLD: AaB vinder stort
Det er slut i Aalborg. AaB vinder med 5-0 over Sønderjyske. Hjemmeholdets Kenneth Emil Petersen: »Det er jo som dag og nat. man ved jo ikke, hvad man får.« Siger han med henvisning til, at AaB den ene uge storvinder, den anden taber. Mere her.

15.17 - FODBOLD: Everton udligner
Romelu Lukaku udnytter lidt Liverpool-koks i forsvaret. belgieren hamrer udligningen i kassen. Everton-Liverpool: 1-1 i tillægstiden af første halvleg.

15.10 - FODBOLD: Rival-tjek i Amsterdam og Everton
Målene vælter ikke ligefrem ind i søndagens to første rival-opgør, men nu er Liverpool kommet foran med 1-0 i det 40. minut. Helt fri et par meter fra målet kan Danny Ings ugeneret heade bolden i kassen for udeholdet.
0-1 i Everton-Liverpool.
1-1 i Ajax-PSV (mål af Amin Younes og Gaston Pereiro).

1, 2, 3, 4, 5 gange har AaB scoret mod Sønderjyske.
1, 2, 3, 4, 5 gange har AaB scoret mod Sønderjyske. Foto: Henning Bagger

15.00 - FODBOLD: AaB massakrerer Sønderjyske
I Aalborg er AaB i den grad gået til den. Hele 5-0 mod Sønderjyske står der. I anden halvleg har Thomas Enevoldsen, Lukas Spalvis og Frederik Børsting scoret tre mål på otte minutter. I første halvleg scorede Lukas Spalvis og Nicolaj Thomsen. Kun 5.518 tilskuere overværer den målfest.

14.55 - TENNIS: Wozniacki er videre
Caroline Wozniacki er videre i Beijing. Hun slår serbiske Bojana Jovanovski med 6-2, 6-4. Kampen varede en time og 15 minutter - lidt længere end nødvendigt, for Caroline Wozniacki gik i stå i andet sæt, hvor modstanderen kom fra 0-5 til 4-5, inden den 8.-seedede dansker lukkede dysten. Mere her.

14.47 - TENNIS: Beijing-spænding
Hvad sker der nu i Beijing? Godt som kampen stort set var puttet i seng, så er Bojana Jovanovski stået op igen. Serberen har nu vundet fire partier på stribe, og der står 4-5 i andet sæt. Nu skal Bojana Jovanovski serve. Caroline Wozniacki vandt første sæt med 6-2.

Farvbel-kram? Dick Advocaat får en krammer af West Ham-manager Slaven Bilic (tv.) efter lørdagens kamp. Foto: Craig Brough

14.38 - FODBOLD: Advocaat er ude
Så er det slut. Dick Advocaat er færdig som træner i Premier League-klubben Sunderland. Hans sidste kamp blev 2-2'eren lørdag mod West Ham. Det virker til at være hollænderens eget valg: »Det føltes som det rigtige tidspunkt at gøre det på, ikke for mig, men for klubben. Det var vigtigt at give alle tid til at få tingene på ret kurs, som vi gjorde sidste år,« siger Dick Advocaat. Mere på BT.dk om lidt.

14.31 - FODBOLD: Mersey-side rocker
Og så er dagens første rival-øopgør i gang. Et af dem, der kan kaldes et vaskeægte derby. Everton mod Liverpool på Goodison Park. Holdene stiller sådan op:

14.29 - TENNIS: Voldsom Wozniacki
Og bom, bom, bom. Caroline Wozniacki tromler videre mod stakkelse Bojana Jovanovski. Der står allerede 3-0 til andet sæt. Første sæt vandt Caroline Wozniacki med 6-2.

14.26 - ISHOCKEY: Mave-mål
Hvordan ser det ud, når danske Jannik Hansen scorer med maven i en ishockey-kamp? ja, det kan du se her.

14.15 - FODBOLD: Til rival-opgør
Er du super-søndag-rivalopgørs-klar? For det ved at være tid til, at striben af storkampe begynder. Vi starter i Liverpool og Amsterdam om lidt og slutter i Paris i aften. Følg med her i 'Sporten lige nu'.
Everton-Liverpool (kl. 14.30 på TV3 Sport 1)
Ajax-PSV Eindhoven (kl. 14.30 på TV 2 Sport)
Arsenal-Manchester United (kl. 17 på TV3 Sport 1)
Bayern München-Borussia Dortmund (kl 17.30 på Eurosport)
Atletico Madrid-Real Madrid (kl. 20.30 på 3+)
PSG-Marseille (kl. 21 på Viaplay)
Læs meget mere om de mange rival-opgør her.

Caroline Wozniacki spiller sin anden turnering i rap i Kina, først i Wuhan, nu i Beijing. Foto: YOSHIKAZU TSUNO

14.15 - TENNIS: Første sæt til Wozniacki
Det har ikke taget lang tid, bare lidt over en halv time, så har Caroiine Wozniacki vundet første sæt med 6-2. Det ligner en overkommelid dag på kontoret for danskeren i Beijing.

14.05 - TENNIS: Wozniacki tromler modstander
Caroline Wozniacki dominerer kvalifikationsspilleren Bojana Jovanovski i første runde af China Open. Danskeren levner ikke sin modstander mange chancer, og hun fører allerede 5-1 i første sæt.

14.03 - FODBOLD: AaB fremragende fra start
AaB har indledt søndagens tidlige Superliga-opgør mod Sønderjyske i et hæsblæsende tempo. Først scorede Lukas Spalvis efter få minutter, og siden fik Nicolaj Thomsen lidt heldigt bolden i nettet til en 2-0-føring.