Tak for en lang og god mandag på BT Sporten. 'Sporten lige nu' bringer dig her det samlede overblik over mandagens sportsbegivenheder. God læsning.

22.50 - ISHOCKEY: Odense smadrer Rødovre

Rødovre fik en stor øretæve i Metal Ligaen mandag aften på hjemmebane. Her tabte holdet 2-6 til Odense, der allerede i første periode førte 0-6 mod de rådvilde værter. Træner Jesper Duus fik rettet lidt op på tingene i pausen, men der var det allerede for sent for Rødovre. Læs mere om kampen her.

22.32 - FODBOLD: Olsen giver andre skylden for usikker EM-chance

Det er ikke Danmarks skyld, at EM-chancen for at komme med til slutrunden i Frankrig efterhånden ser rigtig svær ud. Andre faktorer spiller i højere grad ind, end Danmarks præstationer på banen. Det siger Morten Olsen. Læs hele landstrænerens forklaring her.

22.02 - CYKLING: Contador hylder Basso efter karrierestop

Ivan Basso afslørede i dag, at han stopper som cykelrytter. Basso fortsætter dog i en rolle i Tinkoff-Saxos sportslige ledelse næste år. Nyheden har i dag fået holdkammeraten Alberto Contador til at sende en byge af sympati i retning mod Basso. Læs, hvad Contador siger her.

21.40 - TENNIS: Wozniacki vil spille færre kampe

Caroline Wozniacki har tænkt sig at ændre på måden, hun planlægger sin sæson på fremover. Her vil den danske tennisspiller i fremtiden spille færre kampe for ikke at slide på kroppen. Det er helt nye toner fra Wozniacki, der i sin tid skød frem på WTAs verdensrangliste ved at spille et hav af kampe og turneringer og derved score en masse point. Det siger Caroline Wozniacki til WTA Insider ifølge Ekstra Bladet.

Foto: WANG ZHAO
Vis mere

20.56 - FODBOLD: Sørensen fik et point i trænerdebut

Peter Sørensen, BTs fodboldekspert, fik 'kun' et point i sin første kamp som cheftræner for Silkeborg i 1. division. Således spillede Silkeborg 1-1 mod Næstved på hjemmebane. Målene blev scoret af Mikkel Rygaard Jensen (Næstved) og Marcus Solberg (Silkeborg). Læs mere her.

20.30 - HÅNDBOLD: Klavs Bruun bakker Grigel op

Lotte Grigel har forladt sin klub i Esbjerg i vrede, og der er lige nu usikkerhed om hendes videre fremtid på holdet. Lotte Grigel befinder sig pt. i Aarhus, hvor hun er samlet med det danske landshold. Og så længe hun er det, vil hun blive støttet af landstræner Klavs Bruun Jørgensen. Hun er i hvert fald ikke i fare for at blive sendt hjem. Det fortæller han til BT.

Læs hele nyheden her på siden om kort tid.

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Hvis du vil vide mere om Lotte Grigel-sagen, kan du meget passende læse BTs håndboldkommentator, Søren Paaskes, kommentar om Grigels ageren i hele konflikten her.

20.18 - HÅNDBOLD: Lotte Grigel afviser at tale om klub-ballade

Lotte Grigel er på kant med sin træner og klub hjemme i Esbjerg. Derfor ville BT gerne have talt om situationen med den danske håndboldspiller, da hun trænede med landsholdet torsdag aften i Aarhus, men det ville hun ikke. Læs det hele her.

BT har i dag også været i kontakt med træner Lars Frederiksen, som havde denne kommentar til Lotte Grigel-sagen.

19.45 - FORMEL 1: Kevin Magnussen håber snart at have nyt om fremtid

I dag fylder Kevin Magnussen 23 år, og det markerer den danske racerkører ved at tale til sine fans for første gang i lang tid via sin Twitter-konto. Først og fremmest takker Kevin Magnussen for de mange hilsner, han har fået og skriver så:

»Alle sammen, tak for jeres fødselsdagshilsener. Jeg håber, at jeg snart kan fortælle jer alle sammen, hvad jeg skal lave i mit 23. år her i livet.«

Mere konkret bliver Kevin Magnussen ikke i den korte besked. Danskeren har været væk fra offentligheden, siden han brækkede sin hånd og har ikke været med McLaren til de to seneste Formel 1-løb. Det er også uvist, om han tager med til denne weekends grandprix i Rusland. Læsa mere her.

19.35 - FODBOLD: Peter Sørensen bagud i debut

BTs fodboldekspert, Peter Sørensen, har her til aften sin første kamp som cheftræner hos Silkeborg i 1. division. Her møder Silkeborg Næstved og efter en halv time er udeholdet kommet foran 0-1 ved Mikkel Rygaard Jensen.

19.00 - FODBOLD: Fyret Liverpool-træner meget skuffet.

Liverpool fyrede i går manager Brendan Rodgers. Holdet har været inde i en lidt skuffende periode, hvor fremgangen har været svær helt at få øje på. Nu har Brendan Rodgers udsendt en pressemeddelelse, hvor han erklærer sig meget skuffet, men samtidig takker Liverpool og klubbens fans for tre gode år sammen. Læs den oprindelige meddelelse her.

Samtidig lader Liverpool allerede til at være videre efter Rodgers og har angiveligt kontaktet den tyske træner Jürgen Klopp omkring det ledige manager-job. Læs hele historien her.

Foto: SUSANA VERA
Vis mere

18.35 - FODBOLD: Mere storm mod Mourinho

Vi fortsætter med at fokusere på Jose Mourinho. Nu meddeler engelske medier, at portugiseren er blevet sigtet af FA for at bringe spillet i miskredit efter Chelseas kamp mod Southampton. Læs hele sagen her.

18.27 - FODBOLD: Det her kunne få Mourinho til at stoppe

Chelseas manager, Jose Mourinho, er presset efter en stribe skuffende resultater. Alligevel er portugiseren ikke fyringstruet meddeler klubben, og ifølge Mourinho selv er der kun en ting, der kunne få ham til at trække sig fra posten. Det ville være, hvis spillerne mistede al tillid til ham som træner. Det fortæller han til til SkySports. Læs mere her.

Foto: Alex Morton
Vis mere

18.06 - TENNIS: Wozniacki i byen med verdens bedste

Caroline Wozniacki luftede sine hvide stilletter i selskab med tenniskollegaen Novak Djokovic, da de sammen var til et arrangement i den kinesiske storby Beijing. Det gjorde danskeren opmærksom på via sin Twitter-profil.

17.56 - ISHOCKEY: Bjorkstrand fyret i Østrig

Den tidligere Herning-legende, Todd Bjorkstrand, er blevet fyret som træner i den østrigske klub Grass 99'ers. Holdet har fået fem point i otte kampe, og det var ikke nok for klubledelsen. Todd Bjorkstrand havde tilbage i 1990'erne en succesfuld periode som spiller i Herning, hvor han også var træner. Læs mere her.

17.44 - HÅNDBOLD: Udtager udviklingshold

Danmarks træner for herrelandsholdet i håndbold, Gudmundur Gudmundsson, har udtaget sit såkaldte udviklingshold til at spille en fire-nationers turnerring i Polen i begyndelsen af november måned. Spillerne er som følger:

Målmænd: Sebastian L. Frandsen, Ribe-Esbjerg HH, Søren Pedersen, Skjern Håndbold.

Stregspillere: Simon Hald Jensen, Aalborg Håndbold, Alexander Lynggaard, St. Raphael Var, René Antonsen, Aalborg Håndbold.

Fløjspillere: Magnus Landin Jacobsen, KIF Kolding København, Tobias Møller, GOG, Patrick Wiesmach Larsen, Team Tvis Holstebro, Johan P. Hansen, Bjerringbro-Silkeborg.

Bagspillere: Sebastian Henneberg, Aarhus Håndbold, Martin Larsen, Aalborg Håndbold, Lasse Andersson, KIF Kolding København, Tobias Ellebæk, Mors-Thy Håndbold, Frederik K. Clausen, GOG, Allan Damgaard Nielsen, HSV Hamburg, Lasse Mikkelsen, Skjern Håndbold, Peter Balling Christensen, Team Tvis Holstebro

16.57 - FORMEL 1: Vergne kører Formula E

Jean-Eric Vergne er nævnt blandt favoritterne til at tage det ledige sæde hos det kommende Renault-team, som danske Kevin Magnussen også skulle være i spil til. Det kan han nu stadig være, at Vergne kan komme i betragtning, men måske er dette et lille tegn på, at Vergne ikke skal køre Formel 1, når alt kommer til alt. Franskmanden fortsætter nemlig med at køre Formula E og har dermed en del af sin plan for 2016 klar. Læs mere her.

Foto: DIEGO AZUBEL
Vis mere

16.35 - CYKLING: Få hele historien om Bassos stop

Ivan Basso har kørt sit sidste løb som professionel cykelrytter. Det oplyser italieneren i dag. Her forklarer han, hvorfor han stopper, og hvad han nu skal. Læs det hele her.

16.21 - CYKLING: Ivan Basso stopper karrieren

Ivan Basso stopper sin aktive cykelkarriere. Det meddeler cykelholdet Tinkoff-Saxo i en pressemeddelelse.

Ivan Basso stopper nu, fordi han ikke længere mener, at han kan være med på højeste niveau. Basso har i år kæmpet mod en kræftsygdom i testiklerne, som han for nylig blev erklæret rask af. Ivan Basso forsætter som sportsdirektør hos Tinkoff-Saxo.

16.12 - FODBOLD: Kahlenberg selv overrasket over landsholdsplads

Det gav en del kritik og debat, da Morten Olsen udtog Thomas Kahlenberg til landsholdet trods få minutters spilletid for Brøndby efter en lang skadespause. Olsens valg kom da også bag på hovedpersonen selv. Læs mere her.

15.41 - FODBOLD: Pressemøde i Helsingør med landsholdet - Eriksen føler sig klar

Spillerne er i dag mødt ind til landsholdets træningssamling før kvalifikationskampen mod Portugal torsdag aften på udebane. Vi har to mand på plads og vil løbende bringe friske kommentarer fra landsholdsspillerne.

Christian Eriksen har været forbi TV2s studie og talte lidt om sine to mål i weekenden for Tottenham:

»Det var først og fremmest rigtig dejligt (at score). Det var en hård kamp, hvor hvor vi kom bagud to gange. Men det var fint selv at komme på tavlen,« sagde Christian Eriksen og fortsatte:

»Jeg er godt på vej formmæssigt. Der har været mange kampe på det seneste, og i forhold til mentalt og i tilstedeværelse var jeg godt med i går, og det kan jeg forhåbentlig tage med til Portugal.«

15.18 - CYKLING: Giro 2016 er klar
Ruten for 2016-udgaven af Giro d'Italia er netop blevet præsenteret i Milano. Den ser sådan ud i ét overskueligt billede, etape for etape:

Danny Ings (tv.) prøver at holde på Philippe Coutinho - mon det lykkes?
Danny Ings (tv.) prøver at holde på Philippe Coutinho - mon det lykkes? Foto: PETER POWELL
Vis mere

14.46 - FODBOLD: Barcelona lurer på Coutinho
Knap er manager Brendan Rodgers blevet hældt ud af Liverpool-døren, inden en af holdets absolutte stjerner kan være på vej i samme retning. I hvert fald skriver den spanske avis Sport, at FC Barcelona skulle være klar med et bud i omegnen af 220 millioner kroner for Philippe Coutinho til januar. Det spanske mesterhold døjer med en smal trup oven på det transferforbud, der er udløbet. Neymar har tidligere været ude og opfordre sin landsmand til at komme til Katalonien.

14.26 - FODBOLD: Chelsea står bag Mourinho
Chelsea bakker manager Jose Mourinho helt og aldeles op. Det meddeler klubben nu, efter at der har være uro omkring portugiseren efter weekendens nederlag. Læs mere her.

14.02 - FODBOLD: Politi belønner fans
Næste derby mellem Brøndby og FC København skal spilles klokken 18. Det meddeler det kommende hjemmehold, Brøndby. Seneste derby samme sted havde kick-off kl. 13, men på forhånd meddelte Vestegnens Politi, at man ville belønne fansene for en eventuel god opførsel ved at skyde startidspunkt til et mere normalt tidspunkt. Det er altså sket. Næste derby spilles den 8. november.

Fernando Alonso er iskold.
Fernando Alonso er iskold. Foto: DIEGO AZUBEL
Vis mere

13.27 - FORMEL 1: Alonso slår i bordet
Fernando Alonso er stadig ikke tilfreds med fremtids-udsigterne hos McLaren. Ifølge det spanske medier 6Cero skulle spanieren have stillet tre ultimative krav til McLaren for at blive hos holdet. Det han vil blandt andet af med Hondas motorsportschef Yasuhisa Arai. Mere på Bt.dk om lidt.

13.04 - CYKLING: Sagan i regnbuens farver
Sådan ser en verdensmester ud i sin nye 'regnbue-uniform'. Peter Sagan viser frem, hvordan han kommer til at se ud i 2016, når han skal bære det mest tydelige - og det mest ærefulde - bevis på, at han er verdensmester i cykling.

12.54 - FODBOLD: Krohn-Dehli hædret efter Barca-sejr
Michael Krohn-Dehli brillerede med mål og assist, da Sevilla lørdag vandt 2-1 over FC Barcelona. Det har bragt den danske landsholdsspiller på ugens hold i den spanske avis Marca. Det kan 3+-værten Peter Grønborg dokumentere:

Brian Holm har valgt at blive i vante rammer.
Brian Holm har valgt at blive i vante rammer. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

12.32 - CYKLING: Holm bliver hos Etixx-QuickStep
Og cykelnyhederne vælter ind lige nu. Brian Holm fortsætter nemlig som sportsdirektør hos Etixx-QuickStep. Det meddeler han til TV 2 Sporten. Her han har fået en ny toårig kontrakt. »Det er jeg meget tilfreds med. Jeg har været der, siden HTC-Highroad lukkede i 2012. Jeg har talt lidt med nogle andre hold, men i sidste ende så har jeg gjort det, som jeg siger til mine ryttere, at man aldrig må gøre. Jeg har ladet følelserne tale,« siger Brian Holm til TV 2 Sporten. Mere her.

12.07 - CYKLING: Holm får sig en ny supersprinter
Afløseren for Mark Cavendish er fundet. Marcel Kittel er officielt skiftet til Etixx-QuickStep-teamet, hvor Brian Holm er sportsdirektør. Tyskeren har fået en to-årig kontrakt hos teamet. »Vi vil gøre vores bedste for at putte ham i den bedste position ved at opbygge en gruppe af ryttere omkring ham,« siger team-boss Patrick Lefevere. Nu er spørgsmålet så, om Brian holm bliver hos Etixx-QuickStep. Danskeren har kontrakt-udløb efter denne sæson og er rygtet til at følge Mark Cavendish til Team Dimension Data. Mere her.

Henning Berg var med i sin sidste kamp som Legia Warszawa-træner søndag.
Henning Berg var med i sin sidste kamp som Legia Warszawa-træner søndag. Foto: Bartlomiej Zborowski
Vis mere

12.03 - FODBOLD: Nordmand ryger ud i Legia
Så er det slut for Henning Berg i Legia Warszawa. Holdet har haft en elendig sæson indtil videre: En fjerdeplads i ligaen, Ekstraklasa, og indtil videre to nederlag i Europa League. Blandt andet 0-1 til FC Midtjylland i den første gruppekamp. Nordmanden blev fyret søndag aften. Polske Sport Ekspress melder at Stanislav Tjertjesov bliver ny træner i klubben på en toårig kontrakt.

11.06 - FODBOLD: Sådan foregik Rodgers-fyring
Søndag var det slut for Brendan Rodgers efter tre år og fire måneder som manager. Ifølge BBC-journalisten Ben Smith forløb fyringen sådan her:
Klubbens ejere i Fenway Sports Group havde taget beslutningen allerede inden søndagens Premier League-kamp mod Everton, hvor der var kick-off klokken 14.30. De ville bare i ikke ødelægge forberedelserne til derbyet ved at melde noget ud inden. Og nej, en Liverpool-sejr ville ikke have ændret noget (kampen endte 1-1). Brendan Rodgers fik beskeden derhjemme af Liverpool-boss Ian Ayre, og han tog nyheden med ophøjet pande. Der har dog ikke været mulighed for at tage en ordentlig afsked med mange af spillerne, fordi flere efter efter Everton-kampen rejste ud til deres respektive landshold. Mere her.

10.36 - FODBOLD: Ancelotti vil ikke til Liverpool
Carlo Ancelotti er ikke interesseret i at blive manager i Liverpool. Det siger kilder til ESPN. Italieneren holder i øjeblikket fri efter sommerens afsked med Real Madrid. Mere her.

Christian Eriksen jubler over en af sine to frisparks-scoringer i 2-2-kampen mod Swansea. Harry Kane jubler med.
Christian Eriksen jubler over en af sine to frisparks-scoringer i 2-2-kampen mod Swansea. Harry Kane jubler med. Foto: Alex Morton
Vis mere

10.18 - FODBOLD: Eriksen hyldes
Ikke så mærkeligt er de engelske medier vilde med Christian Eriksen efter søndagens to frisparksmål. Jo, de opdagede ham faktisk midt i Rodgers-fyring og United-nedsabling. Her er et overblik over, hvad de skriver om den danske Tottenham-skarpretter:
Sky Sports kalder ham for Man of the Match og giver ham karakteren 9 af 10, bedst af alle.
The Evening Standard giver ham karakteren 8 af 10, bedst af alle.
Mirror konstaterer, at han igen er i topform, og at han er Tottenhams farligste spiller.


Goal.com giver ham 4 af 5 stjerner, bedst af alle.
ESPN giver ham 9 af 10, bedst af alle.
BBC fastslår, at ’Tottenham står i stor taknemmelighedsgæld til Eriksen’.
Mere om Christian Eriksens store dag her.

9.25 - CYKLING: Norman ude i kulden
Han har vundet OL-guld i 2012, men hos Cannondale-Garmin har den danske cykelrytter Lasse Norman Hansen ikke slået til. Kontrakten udløber efter denne sæson, og holdet mener heller, at han har levet op til forventningerne: »Jeg har ikke fået det at vide direkte fra topledelsen, men den melding har alligevel nået mig,« siger Lasse Norman til Fyens.dk. Han har endnu ikke et nyt hold til den kommende sæson.

Zlatan Ibrahimovic fik et trofæ efter søndagens kam mod Marseille (2-1-sejr) for bedriften. Svenskeren scorede to gange i kampen og satte rekord. Portugisiske Pauleta havde den tidligere med 109 mål.
Zlatan Ibrahimovic fik et trofæ efter søndagens kam mod Marseille (2-1-sejr) for bedriften. Svenskeren scorede to gange i kampen og satte rekord. Portugisiske Pauleta havde den tidligere med 109 mål. Foto: KENZO TRIBOUILLARD
Vis mere

8.45 - FODBOLD: Alle hylder Zlatan - men han mangler lidt
Zlatan Ibrahimovic blev søndag aften den mest scorende spiller for PSG med 110 mål. Det hyldes svenskeren behørigt for: »Ibra er en fantastisk spillere, og han er ikke færdig endnu,« sagde holdkammeraten Blaise Matuidi efter kampen. »Han er en rigtigt god spiller, en fantastisk spiller. Det overrasker mig ikke, at han slår rekorden. Han er en spiller ud over den sædvanlige,« sagde PSG-træner Laurent Blanc.
Men der er faktisk to PSG-målrekorder, som svenskeren endnu ikke sidder på: Han har isoleret set ikke scoret flest ligamål for PSG (mangler 7 mål i at have den rekord alene) eller flest Champions League-mål (mangler 2 mål for at have den rekord alene). Zlatan kom til klubben i sommeren 2012.

8.32 - FODBOLD: Hahahahahahaha, Henry
Og altså ... hvis du endnu ikke har set Thierry Henrys vidunderlige reaktion på Brendan Rodgers fyring, så snyd ikke dig selv for det - klik HER. Nu. Der er også en fremtrædende birolle i form af Jamie Carragher.

8.17 - FODBOLD: Det bliver en Klopp
De er næste sikre, de engelske medier. Ny Liverpool-træner bliver tyske Jürgen Klopp, der altså i så fald skal afløse fyrede Brendan Rodgers. Som Mirror her konkluder, så er den tidligere Dortmund-træner favorit.

The Guardian skriver ligeledes, at Jürgen Klopp er favorit, men at han endnu ikke er blevet kontaktet af Liverpool. Også Telegraph skriver, at den arbejdsløse tysker i de kommende dage skal holde samtaler med klubben. Også Carlo Ancelotti er blevet nævnt - i den forbindelse sætter den tidligere fodboldspiller og nuværende respekteret kommentator Stan Collymore to scenarier op: Italieneren i 1,5-2 år eller tyskeren i 3-4 år:

Swansea-træner Garry Monk har i øvrigt ondt af Brendan Rodgers. Læs her.

Lotte Grigel er i øjeblikket af sted med landsholdet.
Lotte Grigel er i øjeblikket af sted med landsholdet. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

8.09 - HÅNDBOLD: Drama i topklub
Én ting er Lotte Grigel og Team Esbjerg i hvert fald enige: De er uenige. Klubben og landsholdsspilleren er på kollisionskurs, og hun vil ikke træne med mere. Læs mere her.

8.07 - FODBOLD: Eftertragtet Olsen
Fra de danske landshold til det et andet nationalmandskab? Ja, det spekuleres der i hvert fald i på Morten Olsens vegne. Læs mere her.