Der er gode og dårlige ting ved at være stor på de sociale medier.

Det må den svenske atletikstjerne Khaddi Sagnia om nogen sande. Den 27-årige længdespringer med de mere end 250.000 følgere på Instagram får nemlig alt for ofte klamme beskeder fra mænd i sin indbakke.

»Åh, herregud, ja. Der kommer 'dickpics' (billeder af tissemænd, red.) hele tiden,« siger Khaddi Sagnia til Iltaleti og frabeder sig flere fotografier af erigerede mandlige kønsorganer.

»Det spiller ingen rolle, hvad jeg lægger op på Instagram. Man skal respektere mig, og det gør man ikke ved at sende 'dickpics'.«

Khaddi Sagnia har tidligere været forkæmper for, at kvinder netop må dele lige den type billeder, som de har lyst til. Den kamp for frihed på de sociale medier til at være sig selv, åbnede hun allerede for halvandet år siden i svenske Expressen.

»Jeg opfordrer unge og ældre til at være sig selv og turde udtrykke sig, så længe det ikke skade nogen andre personer. Lev livet, læg et bikinibillede ud, hvis du har lyst til det. Jeg lever mit liv og viser det gennem Instagram. Jeg får så meget kærlighed tilbage og mange sjove kommentarer,« sagde hun til avisen dengang.

De kommentarer bliver dog mudret lidt til af grænseoverskridende billeder fra mænd, men det ændrer ikke på den positive svenskers syn på de sociale medier. Hun har ikke tænkt sig at holde sig tilbage af den grund.

»Jeg får energi af det,« siger Sagnia.

Og det handler altså om de positive kommentarer, der trods alt fylder mest.

Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL
Vis mere