Er du træt af tørre endestykker, når du spiser kagerester? Hvis du følger en gammel videnskabelig teori, kan du fremover slippe for den oplevelse.

Typisk skærer man en kage ud, ved at lægge snit fra midten af kagen, og så ellers lave et trekantet stykke i passende størrelse. Men den metode har visse skrupler. I hvert fald hvis man ikke forventer, at kunne spise hele kagen på en gang.

Når man stiller resterne af sin kage i køleskabet, bliver de 'frie ender' nemlig hurtigt indtørrede. For at imødegå det problem, skal man i stedet følge en teori, der stammer tilbage fra 1906, og som holder ens kage mest muligt frisk.

Det handler kort sagt om at føre to diagonale snit hele vejen gennem midten af kagen, og altså lave sig selv et aflangt stykke kage. Herefter kan man samle kagen, så der ikke opstår 'frie ender'. Ens næste stykke skæres ligeledes diagonalt fra den modsatte side, så man i ro og mag kan samle en mindre og mindre kage.

I videoen kan du selv se en demonstrering af denne videnskabelige udskæring.