FC København og OB var tæt på at vade en 0-0'er i land, da OBs Anders Møller Christensen tog sig 'en morfar' i forsvaret.

FCK fik igen skind på næsen i guldkampen, da OB søndag blev slået med 1-0 på udebane. Sejren repræsenterer en kærkommen genrejsning efter 1-5-blamagen mod førerholdet FCM i forrige runde. Midtjyderne har nu fem point ned til FCK på tredjepladsen inden mandag aftens hjemmekamp mod Sønderjyske.

Men så er der heller ikke plads til mere uhæmmet jubel hos Ståle Solbakken og hans forsvarende mestre.

For den offensive ildhu led af manglende kreativitet, tempo og gennembrudsstyrke, der blev yderligere forværret af fraværet af karantæneramte Andreas Cornelius og en Nicolai Jørgensen, der måtte forlade banen efter blot 11 minutter med en skade i venstre baglår. I stedet blev det Igor Vetokele, der tog matchvinderrollen, da han i anden halvleg udnyttede en snorksovende opdækning fra OB-anfører Anders Møller Christensen til at flugte sejren hjem fra bagerste stolpe.

OB leverede en godkendt holdindsats målt på løbeindsats. Resten var lettere idéløst, og OB skabte kun for alvor chancer i kampens sidste minutter, da Mustafa Abdellaoue og andre offensive indhoppere vækkede fynboerne til live. Men OB må igen erkende, at spillet viser, at nedrykning stadig er et nærværende tema med tre point ned til Viborg under stregen.