AaBs unge midtbanedebutant Oliver Abildgaard blev både skurk og helt, da det nordjyske hold mandag aften spillede 1-1 mod Esbjerg fB.

Den 19-årige Abildgaard indtog først skurkerollen, da han fældede Esbjergs Casper Nielsen i AaBs felt. Mick van Buren omsatte stenstikkert straffesparket til at bringe vestjyderne i front.

Føringen holdt til et minut inde i anden halvleg, hvor Oliver Abildgaard dog reddede kastanjerne ud af ilden, da han efter et hjørnespark headede udligningen i nettet.

Begge hold gik til stålet i de to klubbers første Superliga-kamp, som bar præg af mange hårde tacklinger.

Det var dog ikke kun tacklinger, der var mange af. Begge hold havde store muligheder for at score flere mål. Specielt debutanten Nicki Bille Nielsen var en nøglefigur i Esbjergs angreb, hvor han flere gange var tæt på at lave den afgørende aflevering til sin holdkammerater eller score selv. Ofte i samarbejde med kampens oplevelse Mohammed Fellah.

Men flere mål blev det ikke til i kampen. Kampen endte uafgjort, og dermed blev det til et enkelt point for AaBs nye træner Lars Søndergaard.