En stærk anden halvleg blev særdeles afgørende for FC Midtjylland, da klubben mandag aften slog Silkeborg med 3-2 i Superligaens mesterskabsspil.

Midtjyderne scorede tre gange efter pausen og sørgede dermed for, at Silkeborgs pauseføring på 1-0 blev destrueret.

De to indskiftere Gustav Isaksen og Edward Chilufyua, der kom ind fra anden halvlegs begyndelse, blev vitale for FC Midtjylland. De scorede hver et mål.

Silkeborgs Nicklas Helenius scorede begge Silkeborgs mål. Det andet kom, da han pyntede på resultatet i sidste sekund.

Det var angriberens mål nummer 12 i sæsonen. Han overhalede dermed den tidligere Brøndby-spiller Mikael Uhre på Superligaens topscorerliste og er nu alene på toppen.

FC Midtjylland er på andenpladsen i mesterskabsspillet og har seks point op til FC København på førstepladsen. Silkeborg ligger på sjettepladsen. Klubben har ni point op til Brøndby på den medaljegivende tredjeplads.

Mandagens opgør blev indledt jævnbyrdigt. Gæsterne lykkedes dog bedst med at sætte spil og afleveringer sammen.

Særligt på banens sidste tredjedel var Silkeborg bedre spillende end FCM, der ofte måtte sende lange bolde afsted uden modtager.

Hjemmeholdets kantspiller Anders Dreyer var tæt på to gange fra distancen, men store chancer blev det ikke til.

Nicklas Helenius var på pletten for Silkeborg, da han efter 17 minutter bragede kuglen i netmaskerne.

Føringen holdt dog kun to minutter ind i anden halvleg. Indskiftede Gustav Isaksen var på pletten med udligningen til 1-1.

Fra FC Midtjyllands venstrekant åbnede nyindkøbet Edward Chilufya sin scoringskonto efter 63 minutter, da han med hurtige fødder kom igennem i venstresiden og sparkede bolden i mål til stillingen 2-1.

Hjemmeholdets midtbanekreatør Evander gjorde det med et tørt hug til 3-1 efter 75 minutter.

Gæsterne havde ikke mange chancer i anden halvleg, men Nicklas Helenius sparkede sig i top af topscorerlisten i allersidste sekund.