FC København er fortsat uden sejr i årets Superliga efter drømmemål af Morten Nordstrand. 2-2 i Farum mellem FC Nordsjælland og FC København

Et sensationelt mål fra Morten Nordstrand sikrede FC Nordsjælland ét point mod FC København på Farum Park.

Med blot 10 minutter tilbage af kampen og nede med 1-2 leverede den tidligere FC København-angriber det, der ligner et sikkert kandidatur til årets mål, da han med ryggen til mål modtog en høj bold fra Mario Ticinovic.

Nordstrand var løbet i ryggen på københavnernes midterforsvar, da han med et uforligneligt saksespark udplacerede Johan Wiland i FCK-målet og frarøvede gæsterne muligheden for sæsonens første sejr.

Kasper Hjulmand havde på forhånd proklameret, at taberen ville gå en tung uge i møde, men mundvigene peger sandsynligvis i nordlig retning, når nordsjællænderne møder til mandagens træning efter en nervepirrende duel mod sidste sæsons danske mestre.

Spændingen og elektriciteten hang over Farum Park før opgøret, der paradoksalt nok var en sand bundkamp mellem de sidste sæsoners duellanter om det danske mesterskab. Det ene point betyder, at begge mandskaber fortsat befinder sig under nedrykningsstregen efter fire kampe af årets Superliga, hvis tre øverste pladser indtages af jyske mandskaber.

Alvorligst er situationen for Ariël Jacobs og FC København, der ellers startede disciplineret og modigt, men må sande, at man resultatmæssigt fortsat befinder sig i en modvind, hvis stormstyrkes parallel vi skal helt tilbage til 1990’erne for at finde. Sidste Superliga-sejr ligger fortsat helt tilbage i april, hvor FC København på samme græs reelt sikrede sig det danske mesterskab.

Nicolai Jørgensen vendte tilbage til københavnernes startopstilling for første gang siden maj, og offensivspilleren viste fra første gang, han løb en FCN’er i græsset, hvorfor han med sin tænding har været en savnet brik på Ariël Jacobs’ mandskab.

Den tidligere Bayer Leverkusen-spiller var således én af ophavsmændene bag Rurik Gislasons fremragende føringsmål i Farum. Jørgensen modtog en bold et par meter inde på værternes halvdel, mens han holdt to nordsjællændere bag sig, og lagde bolden tilbage til Lars Jacobsen.

Landsholdsbacken sendte straks med en lang aflevering Rurik Gislason afsted i dybden, og islændingens fremragende førsteberøring sendte ham alene med FCN-keeper Martin Hansen, som han let udplacerede.

Men selv ikke Nicolai Jørgensens fortræffeligheder i front kan kompensere for den hovedløse aflevering, Pierre Bengtsson lagde tilbage til Johan Wiland 10 minutter inden pausefløjt. Den sløje tilbagelægning blev opsnappet af Morten Nordstrand, der prikkede læderet forbi FCK-keeperen og blev sendt i græsset af den fremadstormende Wiland.

Martin Vingaard - én af de i alt seks spillere på banen, der har optrådt for modstanderen - udplacerede sikkert svenskeren på straffesparket og bragte Kasper Hjulmands tropper tilbage i opgøret.

Vingaards scoring punkterede FCK-spillerne, der gentog symptomet fra sæsonens første tre kampe, hvor modgangen i stedet for at animere de sejrsvante løver blev en barriere for al offensivt mod.

Efter pausen kom gæsterne anderledes sultne ud på kunstgræsset på Farum Park og tog føringen efter godt en times spil, da indskiftede Igor Vetokeles indlæg ramte Ivan Runje på hånden. Thomas Kristensen eksekverede sikkert med front mod de tusind medrejsende FCK-fans.

Inden kampen holdt de hvidklædte tilhængere et stort banner op med teksten »Så må vi jo tænde gnisten«, men det blev Morten Nordstrand, der indtog rollen som lyseslukker for sin tidligere klub med sin perle af et mål.