Et mål i sidste minut kostede førerholdet FCM et tungt 1-2-nederlag ude mod OB.

Motivationen er til at få øje på for FC København og AaB, når begge tophold søndag åbner forårssæsonen på udebane. For førerholdet FC Midtjylland viste lørdag aften i Odense over for de nærmeste forfølgere, at der er god grund til at tro på guldet. 1-2-nederlaget mod OB kan blive afgørende senere på sæsonen.

FCM-anfører Kristian Bak udstrålede vigtigheden af nederlaget i en rekord-bitter mine efter kampen.

- Vi forærer dem to mål, og så kan man ikke vinde, lød det kortfattet over for TV3 efter kampen med et klart og tydeligt 'nej' til det opfølgende spørgsmål om, hvor vidt det var et retfærdigt resultat.

OBs Ari Skulason agerede bøddel, da den islandske løbetrold hamrede OB-sejren hjem i de sidste minutter af en til tider rodet og derfor chancerig affære. En tung bét for udeholdets guldforhåbninger i en kamp, hvor Morten 'Duncan' Rasmussen scorede kampens flotteste mål, da han scorede til 1-1 efter godt 20 minutter. FCM-topscoreren var glubsk over en nedfaldsbold og flugtede i en perfekt bue ind over en passiv Mads Toppel i OB-målet.

Morten 'Duncan' Rasmussen havde endda en god mulighed for at krone en flot indsats med et midtjysk 2-1-mål i anden halvleg, men Mads Toppel klarede, da den bomstærke angriber let viftede OB-anfører Anders Møller Christensen af sig, drejede rundt og afsluttede tæt under mål.

Og FC Midtjylland viste også i anden halvleg, at der stadig er godt glid i de direkte kombinationer, der har sikret så mange point i efteråret.

Men med Espen Ruuds frisparks-mål i første halvleg, kunne OB altså indlede foråret ved at tage et væsentligt skridt væk fra den nedrykningszone, som truer så mange hold i Superligaen.

- Jeg er rigtig ærgerlig over det første mål, erkendte FCM-målmand Jonas Lössl, der ikke så helt godt ud i den sammenhæng.

OB havde bedst fat i kampen i indledningen mod et skadesplaget midtjysk hold, og en spiller som Ari Skulason fyldte godt i det fynske maskinrum, der hidtil i sæsonen har haft så mange problemer. OBs Martin Spelmann truede med et fornuftigt skud fra distancen efter direkte spil fra Rasmus Falk.

- Vi vidste, det ville blive en svær kamp. Det var fantastisk at score mit første mål for klubben, og især også at få en sejr. Vi kæmper i 95 minutter, og vi kæmper sammen. Det er en stor forbedring i forhold til sidste år, så forhåbentligt er formkurven på vej op, sagde OBs matchvinder Ari Skulason til TV3 efter kampen.

FCK åbner søndag foråret ude mod AGF, mens AaB forsvarer andenpladsen på udebane mod Brøndby.