Esbjerg og Randers slap afsted med et point hver i en underholdende Superliga-kamp på Blue Water Arena, der endte med 2-2.

Esbjerg har været en af de store oplevelser i Superligaens forårssæson. Niels Frederiksens mandskab havde inden påsken hentet 17 point i de første otte kampe i 2014, og vestjyderne ligner efterhånden en seriøs konkurrent til rækkens fjerdeplads, som giver adgang til europæisk fodbold.

For Randers' vedkommende er missionen mest af alt at skrabe point nok sammen i resten af forårssæonen til at lægge afstand til nedrykningsstregen.

Kampens vigtighed var da også til at få øje på hos de to mandskaber. Gæsterne fra Randers fightede og sloges på den tunge bane, men Esbjerg lod sig på ingen måde kyse af gæsternes hidsighed og var flere gange tæt på at score yderligere.

Især første halvleg blev en underholdene affære med tre scoringer. Esbjergs anfører Hans Henrik Andreasen tegnede sig for den flotteste, da han bragte hjemmeholdet foran med 2-1 efter 26 minutters spil. Han modtog en returbold lidt uden for feltet, og efter at have tæmmet læderet kanonerede han det op i hjørnet. Forinden havde Esbjergs Michael Jakobsen headet bolden i mål efter en dødbold, og også Randers' Christian Keller ville være med i hovedstødsfesten med sin scoring til 1-1, der kom efter et hjørnespark.

At tæmme en bold kan være svært på en kold og våd forårsdag. Det måtte hjemmeholdets målmand Martin Dubravka sande, da han med noget af en sponpladetæmning spillede bolden direkte ud i fødderne på Ronnie Schwartz fem minutter inde i anden halvleg. Randers-angriberen kunne uden problemer trille bolden i mål efterfølgende til 2-2 på måltavlen, og dermed kom 'Plaffeministeren' op på 12 sæsonscoringer i Superligaen.

Kampen bølgede frem og tilbage i resten af anden halvleg, men begge hold måtte tage til takke med et enkelt point i en tæt affære.