Hobros spillere var i ekstase og sang ’Su, Su, Superliga’, da klubben næsten mirakuløst rykkede op i den bedste danske række i sidste sæson.

Nu kan fyraftensprofferne så småt godt begynde at lave om i teksten og synge ’Ov, ov, overlevelse’.

Efter 1-0 over FC Nordsjælland har Hobro ni point flere og en målscore, der er 16 mål bedre end FC Vestsjælland under nedrykningsstregen, og det er svært at se, hvordan hullet skal lukkes.

»Situationen ser god ud, men vi kigger stadig kun en kamp frem. Vi er ydmyge hver gang. I dag og i morgen kan vi glæde os over sejren, men så gælder det en yderst vigtig kamp igen næste weekend,« lød det fra Hobros træner Jonas Dal til TV3 Sport1.

Han kunne se sit hold få en drømmestart og komme foran allerede efter to minutters spil ved et hovedstød af Anders Egholm, men derfra var det om at kæmpe og slås om hver en bold. Vilje frem for kunnen.

For det var gæsterne fra FC Nordsjælland, der var mest på bolden og skabte de største chancer, men Olafur Kristjanssons mandskab er gået helt i stå foran mål og forlod banen som tabere.

»Vi står rigtig stærk defensivt. Vi blev tilfredse efter scoringen, og det var ok, når de ikke fik scoret, men i perioder var vi lidt trængt. Det var kalkuleret, men lidt mere boldbesiddelse ville havde været rart. Jeg forestiller mig, at vi kun bliver bedre herfra. Vi skal have sammensat et hold, efter Emil Berggreen er ude, og de to Mikkel’er er inde. Men det er en opadgående kurve, og i dag viste vi, at den defensive bastion er på plads,« forklarede den vindende træner.

En af de to omtalte Mikkel’er var den tidligere Brøndby-spiller Mikkel Thygesen, der som hængende angriber bibragte noget af den fysik, som Emil Berggreen forsvandt med.

Det er længe siden, at Mikkel Thygesen har fået en hel kamp, men mod FC Nordsjælland holdt han til 73 minutter og nåede at gøre sig til ophavsmand til Anders Egholms matchvindende mål.

»Vi gør det rigtig godt især i første halvleg, hvor vi kommer hurtigt foran. Vi forsvarer måske lidt for meget vores føring i stedet for at holde i bolden. Der var masser af vilje og fight frem for spil i dag. Det kendetegner Hobro, og det viser vi i dag. Tre point ser godt ud. Og det betyder meget for os,« sagde Mikkel Thygesen til TV3 Sport1.

Hvor Hobro bare bliver ved med at imponere, er det stik modsat i FC Nordsjælland.

Med nederlaget i Hobro er mestrene fra 2012 nede på kun at have hentet seks point i de sidste 10 kampe, og klubben har store problemer foran mål.

Mod Hobro var den store synder David Moberg Karlsson, der i hvert fald burde have scoret på en af sine to meget store chancer, men det gjorde den svenske spiller ikke, og FC Nordsjælland må oven i den tamme pointhøst konstatere, at man er gået fra banen uden at have scoret i syv af de sidste otte kampe.

»Man må sige, at vi hænger efter. Jeg synes, at vi gør sindssyg mange ting rigtig i dag. Vi byder ind, skaber chancer og løber de meter, vi skal, men når man ikke kan score og samtidig lukker mål ind, taber man fodboldkampen. Nu venter der en uge, hvor vi skal bygge på, så skal vi nok være klar, når vi skal spille Superliga igen,« sagde FCNs anfører på dagen, Martin Vingaard, til TV3 Sport1.

FCN har 10 point til nedrykningsstregen, og snart kan det være, holdet skal synge samme sange som Hobro.