Fejl, fodparader og et spændende angrebsgalleri. Ingredienserne var ikke nok til at skabe spillemæssig forløsning, da Brøndby måtte nøjes med 2-2 mod AaB i forårspremieren.

FC Midtjyllands åbningsnederlag mod OB blev ikke så kostbart, som cheftræner Glen Riddersholm må have frygtet bag sit solariebrune ydre. AaB var ellers tæt på at barbere midtjydernes forspring ned til blot et enkelt point, da Brøndbys vikarierende centerforsvarer Daniel Stenderup scorede selvmål med to minutter tilbage efter gennembrud fra Kasper Kusk. Men blot minuttet efter udlignede Brøndby-anfører Thomas Kahlenberg tæt under mål.

En vild afslutning i en 2-2-kamp, hvor resultatet mere var udtryk for ustrukturerede egenskaber i premiere-spændingen, end det var overskud fra to tophold. FCM fører dermed stadig Superligaen. Nu med tre point ned til AaB, der har FCK yderligere et point bag sig.

- Bagud 2-1 i 88. minut, så skal man være tilfreds. Men set over hele kampen, så er der god grund til at ærgre os, sagde Thomas Kahlenberg med reference til en overvægt i muligheder, der ikke blev forvaltet.

Kenneth Zohore viste tiltrængte løfter om, at han på sine gode dage godt kan være den fysiske erstatning for Simon Makienok i Brøndby-offensiven, hvis sidstnævnte vælger større udfordringer efter foråret.

Kenneth Zohore viste tidligt, hvordan hans tunge kampvægt ikke forhindrer et saftigt antrit, da han rykkede fri af AaBs Rasmus Thelander og hamrede resolut mod mål, hvor AaBs Nicolai Larsen dog forhindrede, at Brøndby tog det tidlige spadestik i nordjydernes forspring i tabellen.

Men Zohore hamrede alligevel skovlen i med fuld kraft efter blot 17 minutter. Thomas Kahlenbergs følte indlæg fik lov at finde bageste stolpe, hvor den unge angriber maste sig uimodståeligt foran og tæskede Brøndby-føringen i nettaget. Pludselig havde de fleste glemt, at Brøndby-træner Thomas Frank var tvunget til at skifte hele sin bagkæde ud med baggrund i skader og karantæner.

Men det havde AaB ikke. Blot fem minutter efter blev det udnyttet, da den 20-årige angriber Lukas Spalvis kom fri og i første omgang blev forhindret i at udligne af Lukas Hradecky i Brøndby-målet. Men keeperens fodparade førte blot til en helt åben målchance til angrebskollega Rasmus Jönsson, der eksekverede uden problemer.

Et mål der igen viste, at Brøndbys offensive frierier var grundlagt på truende defensive udslag. Også det eneste gengående element i Brøndby-defensiven fra foråret, Lukas Hradecky, var ude at vifte forgæves med armene på et indlæg i en situation, der kunne have kostet point. Senere bølgede han tilbage og reddede igen Brøndby i en afgørende situation.

Men den finske målmand var langt fra den eneste i en kamp, hvor tilskuerne lige skal vænne sig til, hvor tydeligt det er, at dansk Superliga-fodbold ikke tåler sammenligning med de store europæiske ligaer, der har båret underholdningsværdien alene i vintermånederne.

Men intentionerne er der, når det er henholdsvis Kent Nielsen og Thomas Frank, der præsenterer slagplaner fra sidelinjen. AaBs Kasper Kusk viste igen med sin kløgt i både løb med og uden bold, at AaB igen skal til at trylle, hvis han flyver fra reden. AaBs højre angrebsside forbliver området, der skal stækkes, hvis de økonomisk trængte nordjyder ikke skal udnytte potentialet maksimalt og løbe med medaljer til sommer.

Potentialet i Brøndby-truppen er uden tvivl større og i en dyrere indpakning. Målscorer Kenneth Zohore gav i anden halvleg plads til Simon Makienok, der efterlod andre offensive profiler som paraguayanske José Ariel Nunez, Quincy Antipas og Andrew Hjulsager på bænken.

Et stykke træ besat med et overskud i talent, der stadig truer med at rykke Brøndby nærmere medaljeskamlen i takt med forårets frembrud. Men mod AaB lod det vente på sig.