Esbjerg spillede sig mandag aften nærmere overlevelse i Superligaen med en velfortjent 3-1-sejr på udebane over FC Nordsjælland. Nederlaget var FCNs femte i seks kampe.

FC Vestsjælland nægter at give op i bunden af Superligaen, men de er afhængige af, at holdene over dem smider point. Et af disse hold er Esbjerg, men vestjyderne er ved at komme op i tempo på det helt rigtige tidspunkt.

I mandagens udekamp mod FC Nordsjælland hentede Esbjerg deres anden sejr i træk. Sejren lød på 3-1, og det var i høj grad takket være kantspilleren Emil Lyng.

Han skulle egentlig være startet på bænken, men han røg i startopstillingen, da Magnus Lekven ikke nåede at blive klar til at spille. Og det var meget heldigt. For kort før pausen gjorde Lyng det til 1-0, da han på smukkeste vis udfordrede et par FCN-spillere og krøllede bolden i det lange hjørne. Det gav flashback til FCM-profilen Pione Sistos lignende scoring søndag aften mod FC København.

Et par minutter inde i anden halvleg var Emil Lyng atter i centrum. Den 25-årige kantspiller udfordrede Pascal Gregor ved baglinjen, og på klodset vis fik FCN-forsvareren overbalance og hev Lyng med i faldet. Det gav Esbjerg mulighed for at fordoble føringen på straffespark, og det gjorde Hans Henrik Andreasen i sikker stil.

FC Nordsjælland ledte efter et modsvar og skød med, hvad de kunne fra bænken. I kampens overtid lykkedes det at reducere ved Emiliano Marcondes, men spændingen holdt ikke længe, for to minutter senere lukkede indskiftede Mikkel Vestergaard kampen til 3-1.

FC Nordsjællands resultatmæssige krise lyder nu på fem nederlag i seks kampe. Til gengæld betyder de tre vundne point, at Esbjerg nu har seks point ned til FC Vestsjælland med fire spillerunder igen.