De fynske fodboldspillere har leveret et stabilt resultat, når de har spillet på egne græsmarker, men resultatet har set radikalt anderledes ud, når drengene har spillet på udebane. I de sidste tre udebanekampe har fynboerne lukket mål ind på stribe.

Tre gange i træk har OB fået en værre omgang lussing af både AaB, Esbjerg og senest Sønderjyske med et nederlag på 4-0.

Angriberen Rasmus Falk har været tilfreds med de mål, som holdet har sparket ind, når græsbanerne ikke har været på Fyn, men han kan godt se, at den seneste periode af udekampe har gjort holdet ondt.

»Det er jo ikke pointhøsten, der er et problem, for vi vinder hjemme og vandt seneste kamp før denne. Men det er måden, vi taber udekampene på. Selv i Fredericia, hvor vi spillede dem ned under græsset i første halvleg, fik vi ikke et resultat. Det piner mig, og det gør ondt, at vores fans og andre omkring klubben skal opleve det,« fortæller Falk i en pressemeddelelse fra OB efter kampen mod Sønderjyske.

Rasmus Falk bliver bakket op af den islandske forsvarsspiller Hallgrimur Jonasson, der er mere kritisk om sig selv og sine holdkammeraters manglende præsentation på banen.

»Det er ikke godt nok, og der er en del ting, vi skal kigge på og snakke om. Vi indkasserer alt for mange mål i første halvlegene, og vi skal arbejde bedre sammen hele holdet. Det er ikke nogen bestemte, vi kan klandre for det - det er hele holdet, der skal arbejde sammen og hjælpe hinanden,« vurderer han.

OB’s træner, Kent Nielsen, tror på, at en mere simpel spillestil kan være med til at få udekampene til at lykkes. Samtidig tror han, at det psykologiske også kan have en indvirkning på spillerne efter så mange nederlag på udebane.

»Vi har en udekamp igen næste fredag, og der må vi se, hvordan vi kan gøre tingene meget simple både for enkeltspillere og som hold. Vi skal arbejde endnu mere intenst med alle de små ting, og jeg føler, at spillerne forsøger, alt hvad de kan. Det ser meget anderledes ud på hjemmebane, så det er ikke kvaliteten, der mangler, men nærmere noget psykologisk i forhold til at have fokus på det simple,« forklarer OB’s træner efter fredagens nederlag.