I sommer havde Brøndby øjne og ører åbne over for, hvem de kunne sælge offensiv-spilleren Quincy Antipas til.

OB var interesseret, men det endte i et økonomisk tovtrækkeri ning mellem parterne. Pludselig dukkede Hobros sportschef, Jens Hammer, op med en henvendelse til Brøndby. Man kunne levende forestille sig, at Brøndbys sportsdirektør, Per Rud, troede, at der var tale om telefonfis. For hvordan skulle deltids-spillerne fra lille Hobro have økonomi til at hente en etableret profil i Superligaen? Svaret var enkelt: Svend Møller Hansen.

Stålkongen fra Hobro. Kåret af Berlingske Business til at være Danmarks 37. rigeste person med en estimeret formue på 2,5 milliarder kroner. Med ham i ryggen kunne Hobro lave en aftale med sin første fuldtidsprofessionelle spiller nogensinde og betale både en transfer på et par millioner kroner og ikke mindst en solid løn til Antipas.

Brøndby jublede i den anden ende, fordi man jo solgte Antipas til en klub, der overhovedet ikke ville være en konkurrent. To klare nederlag til Hobro i efteråret har dog muligvis ændret på den opfattelse.

Det er et lysende eksempel på det eventyr, Hobro er midt i, og som reelt begyndte, da erhvervsmanden Svend Møller Hansen skød de første penge ind i klubben i 2000, da klubben var i Jyllandsserien.

»Vi er en lille by, og jeg har det sådan, at hvis man har evnen, har man også pligten til at hjælpe. De faciliteter, der var dengang i Hobro, var slidte, og vi var nogle stykker, der gik sammen og gik rundt med hatten blandt byens erhvervsfolk. Vi lagde selv i bunden af hatten, så vi kunne skaffe de penge, som kommunen manglede for at gøre noget ved det hele,« fortæller Svend Møller Hansen om det første spadestik til Hobros opstigning til Superligaen.

Hobro-milliardæren er ikke en sky person, men han bryder sig generelt ikke om rampelyset. Hvor de fleste fodboldfans med interesse for Superligaen kender Brøndbys rigmand, Jan Bech Andersen, OBs Niels Thorborg og FCMs Matthew Benham, opholder Svend Møller Hansen sig bedst uden for rampelyset. Derfor sidder han heller ikke i Hobros bestyrelse, selv om det ville være oplagt.

»Jeg er ikke til bestyrelses- arbejde. Jeg vil hellere råde, hvis jeg bliver spurgt. Det er rart at kunne give sit syn på sagen uden at skulle stå til regnskab for det,« forklarer Svend Møller Hansen.

Han giver sjældent interview, men når det drejer sig om fodbold og Hobro IK, er det ikke svært at overtale ham.

Svend Møller Hansen har bygget sit livsværk, stålkoncernen DS Gruppen, op fra bunden. Og hans aftryk er overalt på Hobro IK. Stadion hedder DS Arena. Den nye hovedbygning med lounge er finansieret af rigmanden, og senest har Quincy Antipas som hans investering været stærkt medvirkende til at skabe en række sensationelle resultater mod de større Superliga-klubber. Noget som Svend Møller Hansen også har svært ved at forstå.

»Med vilje og sammenhold kommer man langt i fodbold. Men det er næsten helt uvirkeligt, at vi har fået mange point og slået de store hold. Det er næsten, så de andre ikke kan være det bekendt på den lange bane i forhold til, hvor mange millioner de investerer i spillere,« siger han og tilføjer:

»Hobros succes kommer også uden for Danmarks grænser. Mit barnebarn Karoline Møller Hansen, der er på landsholdet, og lige nu er i USA, har berettet om, hvordan amerikanerne også har hørt om lille Hobro. Det giver en stor glæde,« forklarer Svend Møller Hansen.

Han kunne med en brøkdel af formuen let forvandle Hobro fra et hold bestående af deltidsprofessionelle til et fuldtidshold, der virkelig kunne etablere sig i Superligaen. Men den driftige forretningsmand, der har stået i spidsen for DS-koncernen i 45 år, fnyser, når han ser mange af de danske fodboldklubbers blodrøde regnskaber. Derfor kommer han heller ikke til at være ene mand bag Hobro, hvis man vil indføre fuldtidsprofessionelle spillere på sigt.

»Det er slet ikke der, vi er nu. Jeg synes, vi har set mange skræk-eksempler på, hvordan man har brugt millioner af kroner af formuen og tabt kasketten i fodboldklubber. Det er en meget stor case, hvis man skulle være professionel i Hobro, og det er slet ikke der, vi er endnu. Jeg har personligt også rigeligt at gøre med min forretning,« forklarer milliardæren.

Han udelukker dog ikke, at han kunne finde på at hjælpe Hobro igen med at hente flere profiler på niveau med Antipas.

»Jeg er jo lidt en igangsættertype, så det kan ikke udelukkes. Hvis det ser fornuftigt ud med kvalitet og økonomi, vil jeg være lydhør. Jeg vil gerne sige, at det var nogle rigtig gode forhand- linger, vi havde med Brøndby om Antipas, og vi fik ham til en fornuftig pris. Jeg fik et rigtig godt indtryk af Brøndbys ledelse, og jeg må også understrege, at det er skønt at se, når Brøndby kommer på besøg med så mange busser og fans, der skaber god stemning,« siger Svend Møller Hansen.

Den etablerede koncern er Hobro-rigmanden ved at overlevere til sin søn, og sidste år solgte man også et datterselskab fra, som ifølge Berlingske Business gav over en milliard kroner til familien Møller Hansen. Han nyder at komme på DS Arena i de ydmyge omgivelser og er ikke typen, der stiller sig op i midten af VIP-loun-gen, hvor der altid serveres kage i pausen af kampene.

»Jeg har altid kunnet lide fodbold, men hovedårsagen til, at jeg har involveret mig så meget i Hobro, er først og fremmest den megen glæde, Hobro kan skabe for mange unge mennesker i byen. Det betyder meget for mig,« forklarer stålkongen.