PSV Eindhoven ligner et sikkert bud på en hollandsk mester i denne sæson, men søndag blev et lille håb om en guldjagt tændt for de seneste fire sæsoners guldvindere, Ajax.

I en regulær topkamp mellem nummer et og to vandt Ajax nemlig med 3-1 på Philips Stadion, og det betyder, at afstanden mellem de to klubber nu er indsnævret til 11 point inden de sidste ni kampe.

Dagens helt for Ajax blev Lasse Schöne, som for anden kamp i træk var placeret på bænken fra start. Det samme var Lucas Andersen, og dermed var Nicolai Boilesen eneste dansker i startsopstillingen.

Fra bænken kunne Lasse Schöne se sit hold komme foran efter en halv time ved Ricardo Kishna, og Ajax kæmpede længe for at holde den føring, mens PSV Eindhoven pressede på.

13 minutter før tid gik den ikke længere for Ajax, og Luuk de Jong fik udlignet til 1-1 for hjemmeholdet. En stilling, som efter alt at dømme ville sende guldet til Eindhoven, og selv om det nok er det mest sandsynlige scenarie alligevel, skulle Lasse Schöne bringe lidt spænding ind i toppen af Æresdivisionen.

Han er nemlig holdets faste frisparksskytte, og netop sådan en mulighed udnyttede Lasse Schöne med syv minutter tilbage af kampen, da hans afslutning blev rettet af og strøg i mål.

I overtiden satsede PSV Eindhoven alt i jagten på endnu en udligning, og det skabte plads for Anwar El Ghazi til at cementere sejren til Ajax.

De tre point skal dog nok bruges mere i forhold til at holde AZ Alkmaar på tredjepladsen, end holdet henter guldet. Men alle kan have lov at drømme.