Uden på nogen måde at imponere hentede FC København en 2-1-sejr over Esbjerg i sin første kamp i den nye Superliga-sæson. De tre point og tiltrængt kamptræning var lyspunkterne for FCK-manager Ståle Solbakken.

Undervejs i kampen fik hjemvendte William Kvist comeback for FCK. Den rutinerede midtbanespiller er stadig et stykke fra topformen, så det var vigtigt, at han, ligesom flere andre spillere, der netop er vendt tilbage fra skadespauser, fik tiltrængt spilletid. Det var en af de mest positive ting, manager Ståle Solbakken så i kampen.

»Jeg så, at vi har mange spændende offensive tanker i vores spil, men der var også mange, som ikke var disciplinerede nok. Og så har vi mange spillere, som skal i gang, så det bedste for os var, at William (Kvist, red.) får 45 minutter, Youssef (Toutouh, red.) får næsten en halvleg og Pelle (Per Nilsson, red.) får en hel kamp,« sagde Ståle Solbakken efter kampen til TV3+.

Esbjerg sad tungt på bolden, men det var FCK, der kendte sin besøgelsestid. Ståle Solbakken forsikrer dog, at man vil se et mere dominerende FCK-hold på sigt.

»Nogle gange er der nok lidt for mange spillere på banen samtidig, der har brug for kamptræning, men vi kom igennem det, og derfor var det her rigtig godt for os.«

Marvin Pourié og Nicolai Jørgensen sendte FCK til pause med en 2-0-føring. Kort før slutfløjtet reducerede Esbjergs Mikkel Vestergaard til 1-2, men tættere kom hjemmeholdet ikke. Esbjergs udbytte for sæsonens to første kamp lyder derfor blot på et enkelt point.