De to tidligere Wimbledon-vindere Roger Federer og Rafael Nadal spillede tirsdag begge i 1. runde, og både schweizeren og spanieren vandt uden større besvær.

Roger Federer har vundet Wimbledon-turneringens herresingle hele syv gange, og det er delt rekord med amerikaneren Pete Sampras i halvfemserne samt briten William Renshaw over 100 år tidligere.

I dette års første runde mødte Federer bosnieren Damir Dzumhur, og det blev en ren ekspeditionssag for den 33-årige schweizer, der vandt med 3-0 i sæt (6-1, 6-3, 6-3).

Federer nåede sidste år finalen, hvor han tabte finalen til serberen Novak Djokovic, der allerede bookede sin plads i anden runde mandag med en sejr over Philipp Kohlschreiber fra Tyskland.

Spanske Rafael Nadal har vundet Wimbledon to gange, men hans seneste triumf var i 2010, mens Roger Federer senest vandt i 2012.

29-årige Nadal mødte i sin kamp i første runde Thomaz Bellucci, og brasilianeren måtte se sig slået i tre sæt (6-4, 6-2, 6-4 i spansk favør).

Nadal har ikke haft den bedste sæson indtil videre, og han er seedet som nummer ti i årets Wimbledon-turnering, mens Roger Federer er seedet som nummer to.