Weekendens tragiske forlis i Middelhavet, hvor tæt på tusinde mennesker på flugt druknede, afskrækker tilsyneladende ikke nye grupper fra at begive sig ud på samme farefulde færd.

I hvert fald har de libyske myndigheder de seneste dage stoppet og tilbageholdt mere end 600 flygtninge, der var på vej fra det nordafrikanske lands kyst mod Europa, skriver Reuters.

Siden Muammar Gaddafi blev afsat som leder af landet, har Libyen været plaget af interne uroligheder og politisk ustabilitet, der har tilladt menneskesmuglere at benytte landet som det foretrukne afrejsepunkt fra Afrika mod Europa.

De libyske myndigheder har de seneste tre dage blandt andet tilbageholdt 70 flygtninge, der ventede i hovedstaden Tripoli, hvor smuglere skulle bringe dem videre, mens to både, den ene med mere end 250 passagerer om bord, blev stoppet af kystvagten efter at have påbegyndt den farlige rute op igennem i Middelhavet.

Personerne kommer fra en række afrikanske lande som Senegal, Ghana og Etiopien.

Tidligere bistod EU Libyen i arbejdet med at træne landets kystvagt til at pågribe immigranterne, men den usikre situation i landet har stoppet den øvelse. De libyske myndigheder har i kølvandet på weekendens tragedie understreget behovet for international hjælp, men hidtil har verdenssamfundet ignoreret forespørgslen, da man ikke anerkender regeringens legitimitet, skriver Reuters.

I alt er mere end 1.300 personer druknet i Middelhavet den seneste uge.