30-årige Claus Linde Jensen har sammenlagt boet omkring to år i Sydkorea. Han fortæller, at der ikke er panik blandt befolkningen.

På trods af, at den nordkoreanske regering opruster, og at den 60 år gamle våbenhvile-aftale nu lader til at være afblæst, er der ikke bekymring eller panik at spore hos det sydkoreanske folk. I hvert fald ikke, hvis man spørger Claus Linde Jensen, der selv bor i hovedstaden Seoul, hvor han er ved at tage en MBA.

- Det er min opfattelse, at det ikke er noget, der ryster folk eller vækker bekymring. Man vænner sig til det. Det er mere blandt udlændingene, siger han og fortæller om nyligt ankomne danske studerende, der virker meget nervøse over landets situation.

Og selvom Claus fortæller, at han selv har en stoisk tilgang til det, er det alligevel svært for ham at svare på de studerendes spørgsmål.

De fleste af dem handler nemlig om, hvorvidt det er trygt at befinde sig i landet, og om han tror, der vil ske noget indenfor den nærmeste tid.

- Der er jo en reel mulighed for, at der vil ske noget. Men det er jo ikke til at vide, hvad dem på magten sidder og tænker. Men personligt tror jeg ikke, at der sker noget foreløbig her, siger han.

Selvom den sydkoreanske befolkning holder sig i ro, mener Claus alligevel at kunne mærke, at der på de øverste pladser bliver tænkt over truslen fra nord. Selvom han ikke mestrer sproget endnu, ved han, at konflikten fylder meget i medierne, og det virker på ham som om, at den sydkoreanske regering forsøger at sende et signal til Nordkorea.

- De prøver vist at fortælle noget i retningen af; 'vi er stærkere' - og viser billeder af den årlige militærøvelse med den amerikanske hær. Måske for at gøre dem i nord opmærksomme på, at de ikke er bange, siger han.

Den i forvejen sparsomme kontakt mellem nord og syd er ifølge Claus nu blevet helt cuttet fra Nordkoreas side. Normalt plejede landene at kommunikere, hvis eksempelvis en militærøvelse var i gang, så modstanderne vidste, at det ikke handlede om dem. Men de seneste gange har der ikke været nogen på linjen i Nordkorea.

- Det er jo også et signal at sende fra deres side, siger Claus.