Hvis hun nogensinde skulle slippe ud, ville det blive i en ligpose.

Det var beskeden til Edith Eva Eger, der som ung pige blev sendt til den berygtede koncentrationslejr, Auschwitz.

Den dengang 17-årige Edith Eva Eger tænkte 'oh yeah. Jeg ved bedre'.

I forbindelse med  FN's internationale Holocaust Dag den 27. januar kunne den nu 87-årige Edit Eva Eger mod alle odds i et interview med CNN fortælle om de grusomheder, hun oplevede i Auschwitz og under Hitlers Holocaust, hvor mere end seks millioner jøder anslås at være blevet dræbt i årerne 1938-1945.

Edith Eva Egers kom fra en jødisk familie i Ungarn. Hun var blot en teenager, da hendes familie blev pågrebet af ungarske nazister i 1944, da krigen nærmede sig sin afslutning.

»Da vi var i togvognen sagde min mor til mig: Vi ved ikke, hvor vi skal hen. Vi ved ikke, hvad der vil ske. Men husk, ingen kan tage det, du har herinde, fra dig,« siger Edith Eva Ega til CNN og peger på hovedet.

Familien ankom senere til Auschwitz. Edith Eva Egers forældre blev straks beordret ind i et gaskammer af den berømte og berygtede læge Josef Mengele. Den tyske læge og SS-officer er senere blevet kendt under navnet 'dødens engel'.

»Jeg ville følge min mor, men Mengele greb fat i mig. Jeg vil aldrig glemme hans øjne. Han sagde: Du vil snart se din mor igen. Hun vil bare tage et brusebad.«

Det var sidste gang Egers så sine forældre, og hun måtte selv klare hverdagen i Auschwitz. Her fejrede hun sin 17-års fødselsdag. Her braste drømmen om at repræsentere det ungarske gymnastikhold ved OL. Og her startede kampen for at overleve.

Mødet med 'dødens engel' blev ikke det sidste for Edit Eva Eger. Mengele kom til den kaserne, hvor Edit Eva Eger opholdt sig for at blive underholdt.

Edith Eva Egers, var en spirende balletdanser, og hun skulle danse for den mand, der havde dræbt hendes forældre.

»Jeg var så bange, så jeg lukkede mine øjne og tænkte, at den musik jeg lyttede til var Tchikovsky (Pyotr Ilyich Tchaikovsky, russisk komponist red.), og at jeg dansede i en opsætning af Romeo og Julie i Operahuset i Budapest,« siger hun til CNN.

Den tyske læge belønnede hende med en ekstra ration brød, som hun senere delte med de andre piger. De samme piger gjorde gengæld og reddede Eger, da hun næsten kollapsede af sygdom og sult under en tvungen dødsmarch gennem Østrig.

Edit Eva Egers overlevede sygdom, sult og slavearbejde og blev i sidste ende reddet ud af amerikanske soldater. Et år efter Auschwitz, blev hun gift med en mand, der ligeledes havde overlevet Hitlers Holocaust.

Parret fik et datter og flyttede siden til USA.