Den syriske opposition hilser angreb mod Islamisk Stats positioner i Syrien velkommen, men en talsmand for de islamistiske oprørere lover, at angrebene vil blive gengældt.

SYRIEN: En række arabiske lande var med på sidelinien, da USA natten til tirsdag dansk tid slog til mod Islamisk Stat (IS) i Syrien.

Amerikanske militærkilder oplyser ifølge Reuters, at flere arabiske lande tog del i operationen, blandt andre Jordan, Bahrain, Saudi-Arabien, Qatar og De Forenede Arabiske Emirater.

En række krydsermissiler og præcisionsbomber blev affyret fra krigsskibe i Det Røde Hav og Det Nordarabiske Hav, og målet var primært de militante IS-krigeres højborg, Raqqa. Også al-Nusra Fronten, som har forbindelser til al-Qaeda, var mål for angreb, lyder det fra Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Den syriske udenrigsminister, Walid Muallem, oplyser ifølge BBC, at man var informeret om den internationale koalitions angreb via Syriens FN-udsending.

Det er endnu sparsomt med oplysninger om, hvor store skader og tab angrebene forrettede. Men Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder melder ifølge BBC, at mindst 30 militante blev dræbt ved to angreb på IS-positioner i Raqqa. Der meldes dog også om civile tab i form af otte dræbte, hvoraf tre var børn.

Observatoriet oplyser, at det især var oprørsbevægelsens infrastruktur, der var mål for angrebene. Blandt andet blev et posthus, et rekrutteringscenter og en guvernør-bolig ramt.

Den Nationale Koalition, der er i opposition til Syriens præsident, Bashar al-Assad, hilser ifølge Reuters angrebet velkommen.

»Det vil gøre os stærkere i kampen mod Assad,« siger en talsmand for koalitionen ifølge Reuters.

»Indsatsen bør fortsætte, indtil Islamisk Stat er fuldstændig udryddet fra syrisk jord,« lyder det.

Modsat lover en oprører fra Islamisk Stat, at det USA-ledede angreb vil blive gengældt.

»Disse angreb vil blive besvaret. Salouls sønner er ansvarlige. Det skete på grund af dem,« lyder det ifølge Reuters fra en oprører med brug af et nedsættende udtryk for den saudiarabiske konges familie.

Analytikere kalder det ifølge BBC for overraskende, at netop Saudi-Arabien var med i angrebet mod IS, da landet har et flertal af sunnimuslimer. IS består selv af sunnimuslimer, der kæmper for at oprette et islamisk kalifat i Mellemøsten.