Belgisk reporter blev seksuelt forulempet og befamlet, mens hun sendte direkte tv fra Köln.

I disse dage forsøger et massivt politiopbud i Köln at sikre, at ingen kvinder bliver udsatte for seksuelle overgreb.

Byen holder nemlig karneval, og festlighederne bliver holdt i skyggen af begivenhederne nytårsaften, hvor flere hundrede kvinder angiveligt blev krænket, befamlet og forulempet af en stor gruppe mænd.

Men trods det store sikkerhedsopbud tyder noget på, at der er et stykke vej til fred og fordragelighed endnu. Fredag modtog politiet 22 anmeldelser om seksuelle overgreb under karnevalet, og ifølge BBC News skulle det være et højere antal end sidste år.

Den belgiske journalist Esmeralda Labye mærkede stemningen i byen på egen krop, da hun fredag lavede et direkte indslag til tv-stationen Radio Télévision Belge de la Communauté Française RTBF.

Hun fortæller til den britiske avis The Daily Mail, hvordan tre mænd pludselig stod tæt på hende under udsendelsen.

»Jeg så dem ikke, fordi jeg fokuserede på mit direkte indslag, og de var bag mig.«

»Jeg fik et kys i nakken. Det er kvindernes dag i Köln, og der var masse kysseri, så i den sammenhæng var jeg ikke bekymret. Så jeg fortsatte mit indslag.«

På optagelserne kan man se, hvordan en ung beruset mand med en øl i hånden, står og gnider sig op af den kvindelige reporter, mens han fingerer samleje-bevægelser.

»Næsten med det samme sang en ung tysker i øret på mig: Vil du sove med med i nat? Og så mærkede jeg to hænder hvile på mine skuldre,« siger hun til avisen.

Optagelserne varede omkring 90 sekunder, og bagefter ventede Labye et par sekunder på, at studieværten rundede af.

»På det tidspunkt var der en af de tre mænd rundt omkring mig, der rørte mine bryster,« fortæller hun.

Det fik reporteren til at vende sig om og give de tre unge mænd et møgfald.

Overgrebene nytårsaften blev tilskrevet flygtningemænd med arabisk baggrund. Den belgiske journalist fortæller imidlertid, at de tre mænd, hun var i nærkontakt med, var tyskere.

»Jeg har arbejdet i Afghanistan og det nordlige Afrika, og jeg har aldrig oplevet noget ubehageligt som hvid kvindelig journalist. Jeg mener ikke, at der skal være no-go områder for kvindelige journalister. Vi skulle kunne arbejder overalt, uden at blive ydmyget.«