Den tyske bilgigant har fået endnu en ridse i lakken.

Dieselskandalen forsætter med at klæbe sig fast til den tyske bilproducent Volkswagen. Det tyske bilmærke kom tilbage i 2015 ud i et gedigent stormvejr, da det blev afsløret, hvordan software, installeret i flere VW-modeller, fik deres dieselbiler til at fremstå mere miljøvenlige, end de i virkeligheden var.

Lørdag blev endnu et tvivlsomt kapitel føjet til sagen. Her blev Oliver Schmidt, der var chef for Volkswagens afdeling for overholdelse af amerikanske love og regler i 2014 og 2015, nemlig anholdt af det amerikanske forbundspoliti, FBI. Det skriver The New York Times.

Han stod dermed i spidsen for afdelingen, som ifølge amerikanske myndigheder flere gange i løbet af 2014 har afgivet forkerte tekniske forklaringer omkring de forhøjede udledninger fra Volkswagens dieselbiler. I 2015 meddelte Oliver Schmidt, at de omtalte dieselbiler var blevet udstyret med den såkaldte 'snydesoftware', som fik biler til at fremstå langt mere miljøvenlige under test.

Sagen begyndte at rulle tilbage i september 2015, da den amerikanske myndighed med ansvar for miljøbeskyttelse, Environment Protection Agency, anklagede den tyske bilproducent for at snyde med udledningen af Nox-gasser. Det anslås, at 11 millioner VW-biler har været udstyret med den pågældende software, og sagen har efterfølgende haft store omkostninger for Volkswagen. Både på troværdigheden, der ellers længe har været et af bilproducentens varemærker, men også økonomisk, hvor aktiekursen tidligere har taget store dyk.

Tidligere har en Volkswagen-ingeniør erkendt sig skyldig i svindel, mens det med anholdelsen af Oliver Schmidt er første gang, at en Volkswagen-chef anholdes i kølvandet på skandalen.

The New York Times skriver, at anholdelsen sker midt i forhandlinger mellem Volkswagen og det amerikanske justitsministerium. Parterne skulle angiveligt være tæt på at nå til enighed om et forlig på mere end 2 milliarder dollars, godt 14 millarder danske kroner, i skandalesagen.

Ifølge avisen skulle den tyske bilgigant være opsatte på at nå til enighed, således at sagen kan lukkes inden USA's næste præsident, Donald Trump, officielt tiltræder den 20. januar.